Minune, PSD se ridica la cer! (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 14 Decembrie 2014, ora 13:27
12918 citiri
Minune, PSD se ridica la cer! (Opinii)
Foto: Facebook/ Victor Ponta

Singurul lucru cert pe care pot sa-l spun astazi despre PSD este ca se afla sub domnia haosului si incertitudinii.

Una dintre explicatiile acestei stari e si faptul ca principalii vinovati de pierderea alegerilor, Liviu Dragnea si Victor Ponta, se afla inca in functiile de conducere de unde, culmea ironiei, ii descopera vinovati unul cate unul pe toti cei care indraznesc sa le enunte un adevar simplu: cei doi poarta principala raspundere morala pentru situatia dezastruoasa in care se afla partidul.

Din toate declaratiile facute dupa 16 noiembrie, interviuri si aparitii TV, Victor Ponta pare sa fi invatat cel mai mult din infrangerea pe care a suferit-o. Nu acelasi lucru e valabil si pentru al doilea cel mai vinovat pesedist pentru pierderea alegerilor, Liviu Dragnea, care promite ca va transforma PSD in cel mai modern partid romanesc, dar in fraza imediat urmatoare declara ca dupa aceasta reforma nimeni nu va mai indrazni sa se "trezeasca sa critice partidul la televizor".

Ce sa-i mai spui? O gandire social democrata cu adevarat reformatoare si moderna!

Dupa ce au fost gasiti vinovati pentru esecul de la prezidentiale Ion Iliescu, nominalizat de Sebastian Ghita drept "comunist", Marian Vanghelie, Mircea Geoana si Dan Sova, toti exclusi din PSD pentru nerespectarea disciplinei de partid, acum a venit randul lui Catalin Ivan sa plateasca pentru ca si-a permis sa critice initiativa lui Dragnea privind separarea functiilor politice de cele administrative.

Principalii vizati in opinia reformatoare a lui Liviu Dragnea ar fi presedintii de Consilii Judetene in mana si in pixul carora s-ar fi acumulat prea multa putere. Liderii din tara au reactionat dur la ideea lui Dragnea si au cerut ca acelasi principiu reformator sa se aplice si la centru - vizati fiind Dragnea, Ponta si restul ministrilor care ocupa si functii de conducere in cadrul PSD.

Principala tinta este, totusi, Victor Ponta, prim ministru si presedinte PSD.

Surprinzator, premierul a declarat ca sustine ideea lui Dragnea si, mai mult, principiul se va aplica tuturor, de sus pana jos, fara sa existe exceptii, ci doar o singura regula.

Dar marea problema cu acest principiu reformator, daca se va pune in practica, este ca partidul risca sa se decupleze total de parghiile puterii, ajungand ca politicul sa nu mai aiba nicio treaba cu administrativul. Ce garantie vor mai avea membrii din partid ca, odata ajunsi in functiile administrative, fostii lideri de partid vor mai executa ceea ce au convenit candva pe baza unui program politic?

In realitate, daca acest principiu va fi adoptat vreodata, PSD risca sa se desprinda si mai mult de orice fel de doctrina politica, nu doar de cea de stanga de care e deja de mult indepartat, si sa se transforme in primul partid de tehnocrati. Oricat de paradoxal ar suna un astfel de oximoron, el reprezinta pana la urma idealul lui Victor Ponta si al mentorului sau Tony Blair - cea de-a treia cale, centrul perfect, amestecul definitiv intre stanga si dreapta.

Daca asta e programul cu care PSD vrea sa defileze in timp ce clameaza reforma si modernizarea, intr-una dintre tarile cele mai sarace ale Europei si unde inegalitatile intre categoriile sociale sunt uriase, atunci inseamna ca liderii sai s-au desprins atat de mult de realitatea in care traiesc, incat in timp isi vor pierde si mai mult din electoratul pe care l-au avut candva.

Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#Ponta Dragnea vinovati prezidentiale, #excluderi PSD Ponta Dragnea, #reforma PSD Dragnea , #PSD