Opinie politica: Ponta cel uituc sau de ce Putin ar vota PSD

Marti, 15 Noiembrie 2016, ora 17:20
5891 citiri
Opinie politica: Ponta cel uituc sau de ce Putin ar vota PSD

Inceput de an 2015. Toate partidele parlamentare semnau un angajament ca Romania sa aloce 2% din PIB pentru Aparare, in conditiile in care aveam razboiul la granitele noastre. Printre semnatari, PSD-ul condus de Victor Ponta, pe vremea cand se gudura pe langa presedintele Iohannis, speriat ca va pierde functia de prim-ministru dupa ce pierduse alegerile prezidentiale.

Sfarsit de an 2016. Acelasi Victor Ponta, care se transfigura ca pe vremea cand facea un lucru din postura de prim-ministru, dar altul din cea de deputat, spune ca e rau sa avem 2% pentru Aparare.

Ce sa mai intelegi?

Victor Ponta este uituc sau doar foarte-foarte-foarte ipocrit? Imi este greu sa cred ca Victor Ponta nu vede situatia in care se afla Romania, cand influenta Rusiei creste foarte mult in jurul nostru si cand oameni ai Moscovei precum Igor Dodon castiga alegerile prezidentiale in Republica Moldova.

Nu trebuie sa excludem si un alt argument: Victor Ponta si PSD au fost mereu mai rusofili decat restul partidelor si politicienilor din Romania. Nu as merge pana la a-i acuza ca sunt ceva precum Dodon in Republica Moldova, dar sigur PSD cauta sa se inteleaga mai bine cu Rusia decat alte partide, iar Victor Ponta exceleaza in domeniul asta, in principal din oportunism si pentru ca in Est politicienii corupti ca el sunt mai bine primiti decat in Vest.

Victor Ponta, spre exemplu, in plina criza din Ucraina, in 2014, mergea la Soci sa se pozeze cu Ianukovici si alti satrapi pro-rusi la dineul dat de Vladimir Putin, cand toti liderii occidentali boicotau evenimentul, ceea ce insemna un mic "ajutor de imagine" pentru Kremlin.

Scoatem de la naftalina si o declaratie de acum mai bine de 10 ani a lui Victor Ponta: "Nu am sentimente de mare prietenie fata de America. Prefer China".

In general domnul Victor Ponta prefera dictaturile si politicienii corupti, doar cu ele poti face intelegeri bune. Nu l-am vazut pe Victor Ponta ajutand-o pe Maia Sandu in Moldova, nici macar printr-o campanie pe Facebook, poate si pentru ca aliatul PSD din Republica Moldova, partidul de guvernare PD, a "tras" cu Dodon pe ascuns.

Victor Ponta si cei foarte numerosi din PSD care ii impartasesc parerile si vor o atitudine "calduta" fata de Rusia ar trebui sa nu uite nici lectiile istoriei (adica ce patesc cei care spun ca n-are ce sa se intample rau si sa nu luam masuri) si nici contextul din regiune.

Romania trebuie sa fie pregatita pentru orice si sa incerce sa fie cat mai puternica, chiar si din punct de vedere militar. Nu are nevoie de politicieni care dau inapoi din fata angajamentelor noastre, inclusiv a celor pe care si le-au luat chiar ei, cu mainile lor. Asta au vrut PNL si presedintele Klaus Iohannis, pentru ca avem un angajament euro-atlantic ferm, nu in functie de cum bate vantul.

Romania mai e vulnerabila la actiunile Rusiei si din alt punct de vedere si anume coruptia, care slabeste orice stat. Cine este partidul daca nu pro-coruptie, anti-anticoruptie? PSD, ati ghicit. Eu, daca as fi Vladimir Putin, as prefera ca PSD sa castige alegerile in Romania si l-as pune pe Victor Ponta premier. In schimbul unei cine la care sa se pozeze cu Kim Jong Un.

Costel Alexe este deputat PNL si co-presedinte TNL

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Ponta declaratii buget aparare, #Ponta declaratii majorari salarii Educatie Sanatate , #PSD