Opinii: Iresponsabilitatea lui Victor Ponta

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 20:13
3370 citiri
Opinii: Iresponsabilitatea lui Victor Ponta

Citesc, uluit, pe agentiile de stiri, urmatoarea declaratie a dlui Victor Ponta:

""Vreau sa fiu un om responsabil, chiar daca acest lucru nu da bine in politica. Nu vreau nici sa ma autopropun prim-ministru, nici sa spun ca PSD are toate solutiile. Pot sa spun doar ca de marti seara sau de miercuri dimineata cei care ne-au adus in aceasta situatie, si anume presedintele Traian Basescu si PD-L-ul, alaturi de ceilelati - fie ca e vorba de UDMR, fie ca e vorba de noi sau de PNL - putem sa incercam sa gasim alta solutie. Care e aceea? Nu o detin in acest moment".

Mai declara dl Ponta ca PSD nu va intra la guvernare inainte de alegeri, daca trece motiunea de cenzura si nici nu va sprijini un guvern minoritar format de PNL.

In cea mai limpede logica intelegem ca PSD nu vrea la guvernare, nu va sustine un guvern minoritar PNL, nu are nicio solutie in acest moment si ca va sustine un ipotetic guvern minoritar. Desi nu stie daca celelalte partide doresc si ele acelasi lucru.

Un exemplu mai clar de iresponsabilitate politica nu s-a mai vazut, nici macar pe plaiuri mioritice. Nu mai vorbesc de momentul economico-politic actual, cand tara risca sa intre in faliment iar dupa unii economisti chiar este in faliment.

Adica, pornesti la daramarea guvernului, cu sanse mari de reusita, mizand si pe nemultumirea populatiei fata de situatia economica grea in care ne aflam si declari cu nonsalanta ca nu ai nicio solutie. Ca nu stii ce este de facut in secunda doi. Cine si de unde se vor plati pensii si salarii pe luna iunie. Atunci de ce ai daramat guvernul, daca nu ai nimic de pus in loc? Cei care ar veni la guvernare, dupa ipotetica trecere a motiunii, au si bani in tescherea, pentru plata pensiilor si salariilor? Ca altfel nu se leaga logic.

Discutiile si impartirea posturilor pentru noul guvern dureaza, in cel mai bun caz, doua saptamani. Iar bordul FMI se intruneste pe 20 iunie. Imprumuturile tarii pentru pensii si salarii se fac cu greutate si la dobanzi mari si acum. Dar dupa ce FMI va amana pentru viitoarea intrunire a bordului, probabil in septembrie, decizia privind Romania? A patit-o si Spania si Portugalia, prima nereusind sa se imprumute nici un euro.

Acestea sunt probleme de amanunt, pe care tineretea si lipsa de maturitate politica a dlui Ponta nu le pricepe. Sau le pricepe foarte bine.

Pe cine va arunca vina peste o luna, ca nu sunt bani de pensii si salarii? Pe dl Basescu si PD-L. Intr-un cor general de tipete si scandal, cine sa mai discearna vinovatii?

Aceasta o fi partitura pe care o pregateste dl Ponta? Indiferent la suferintele si durerile populatiei, care nu va avea bani de painea zilnica? Iata pe mana cui se afla democratia si soarta Romaniei.

Nu-i vorba, actualul guvern are si el vinovatiile lui si mari. N-a trecut la desfiintarea unor ministere, agentii, birocrati, taietorii de frunza la caini, plosnitele din clientela politica.

Va plati la alegeri pentru aceasta tergiversare, nepermisa in momente de criza economica.

Dar acum, cand tara arde, nu stam sa ne certam cine sa fie pompierul!

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Victor Ponta motiune cenzura, #Ponta PSD guvern Boc , #PSD