Ponta a castigat din avocatura, in doua luni, mai mult decat leafa de ministru in 2009

Joi, 08 Iulie 2010, ora 14:06
1624 citiri
Ponta a castigat din avocatura, in doua luni, mai mult decat leafa de ministru in 2009
Foto: Arhiva

Presedintele PSD, Victor Ponta, sustine intr-o explicatie pentru NewsIn ca a obtinut din avocatura, timp de doua luni de zile, mai mult decat indemnizatia de ministru obtinuta de social-democrat in 2009.

Ponta a fost rugat sa clarifice anumite aspecte din declaratia sa de avere depusa in 14 iunie 2010, referitoare la veniturile din avocatura. Astfel, liderul PSD a trecut intre veniturile obtinute anul trecut suma de 66.700 de lei obtinuta in calitate de avocat prin intermediul cabinetului de avocatura, in conditiile in care in 2009 Ponta a fost ministru pentru relatia cu Parlamentul, calitate incompatibila cu cea de avocat.

Presedintele PSD a precizat pentru NewsIn ca respectivele venituri se refera la ultimele doua luni ale lui 2009, dupa ce si-a dat demisia din Guvernul Boc impreuna cu ceilalti ministri PSD. Totodata, Ponta a sustinut ca pana la acel moment si-a suspendat activitatea din Baroul Bucuresti.

De mentionat ca in ultimele doua luni ale lui 2009 a avut loc campania pentru alegerile prezidentiale, unde Victor Ponta s-a implicat in prima linie a partidului, fiind purtator de cuvant al candidatului PSD, Mircea Geoana.

Oricum, in calitate de ministru, Ponta precizeaza in declaratia de avere ca a castigat 62.157 de lei, iar ca deputat 15.677 de lei. De asemenea, ca si conferentiar universitar, liderul PSD a mai obtinut 47.791 de lei, iar din inchirierea unui apartament cate 1.000 de euro in fiecare luna incepand cu iunie 2009.

Mai mult, fata de declaratia de avere completata in martie 2010, Victor Ponta a mai trecut un cont in valoare de 16.000 - fara sa precizeze moneda in care a completat suma in cauza - care a fost deschis in 2004 la BRD, cont care nu a fost insa mentionat in martie. El si-a pastrat si un alt cont deschis in 2007 la Unicredit Tiriac in valoare de 53.000, de asemenea, fara sa precizeze moneda.

Liderul PSD detine un teren intravilan de 1.371 de metri patrati in Baie de Fier (Gorj), dar si o casa in aceeasi localitate. In Capitala, Ponta mai detine doua apartamente, primul de 89 de metri patrati, iar al doilea de 33 de metri patrati, dar si doua masini.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Victor Ponta avocat, #Ponta declaratie avere , #PSD