Ponta: Anuntand remanierea, PD-L promite ministerul Muncii lui Marian Sarbu (Video)

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 16:08
2495 citiri
Ponta: Anuntand remanierea, PD-L promite ministerul Muncii lui Marian Sarbu (Video)
Foto: Antena 3

Liderul PSD, Victor Ponta, anunta ca social-democratii nu vor mai face pana in 2012 nicio intelegere sau alianta cu PD-L, principalul adversar fata de care nu va exista niciun fel de compromis, si spune ca declaratia lui Ioan Oltean privind o posibila remaniere este "un santaj la adresa UNPR".

"Pana in 2012, in niciun loc din aceasta tara PSD nu va mai face intelegeri sau aliante cu PD-L. Si aici, ca peste tot, principalul adversar al PSD, singurul fata de care nu va exista niciun fel de compromis, este PD-L", a declarat Victor Ponta intr-o conferinta de presa la Targu Mures.

In privinta remanierii anuntate de vicepresedintele PD-L Ioan Oltean, Victor Ponta a raspuns foarte categoric: "Este un joc politicianist, ieftin, cu care domnul Oltean ne-a mai obisnuit.

Este o promisiune voalata pentru cei de la UNPR, pentru ca s-a referit in primul rand la domnul Seitan, ca vor primi functia de ministru al Muncii pentru domnul Marian Sarbu. E simplu nu trebuie sa stii multa politica ca sa intelegi. Este o mica pacaleala, un mic santaj pentru aliatii lor independenti: 'Daca sunteti cuminti, la motiunea de cenzura il dam afara si il punem pe Marian Sarbu'", a afirmat liderul PSD.

Ponta a respins speculatiile consilierului prezidential Sebastian Lazaroiu potrivit carora PSD si PNL ar fi in stare chiar sa nu voteze motiunea de cenzura initiata de teama ca ar putea sa fie nevoiti sa isi asume responsabilitatea guvernarii.

"Noi vrem sa treaca motiunea de cenzura, pentru ca asta inseamna ca legile privind reducerea salariilor si pensiilor nu se vor mai accepta", a spus Victor Ponta, precizand ca PSD va sustine in totalitate demersurile sindicatelor de saptamana viitoare.

Victor Ponta a mai afirmat ca PSD va ajunge la guvernare, mai devreme sau mai tarziu, dar numai in urma unui vot popular, cu un premier si cu un program social-democrat. El a precizat ca, in cazul in care motiunea de cenzura trece si Guvernul Boc pica, la putere va trebui sa ramana tot actuala coalitie, PD-L-UNPR-minoritati, intr-o alta componenta, cel mai probabil.

Cu ce ma incalzeste ca mai vine o transa de la FMI?

Intrebat ce se va intampla in cazul in care FMI nu va mai acorda Romaniei transa a cincea, Ponta a dat un raspuns oarecum surprinzator: "Eu nu sunt partidul FMI, FMI nu a cerut aceste taieri, este o minciuna a guvernului de la Bucuresti. (...)Ce s-a intamplat cu celelalte transe de la FMI in afara de faptul ca au fost platite cheltuielile din campanie ale PD-L? (...)

E singurul partid pe profit din Romania, PSD, PNL au datorii. De unde are PD-L banii? Daca erau asa de bune transele de la FMI nu mai trebuia sa taiem din salarii si pensii. Cu ce ma incalzeste ca mai vine o transa de la FMI?", a raspuns Ponta, intrebandu-se retoric daca si acesti bani vor fi folositi pentru o campanie publicitara de 1 mai sau pentru a cumpara marmura pentru fabricile lui Adriean Videanu.

Intrebat ce ar trebui sa se intample cu seful statului in cazul in care motiunea de cenzura trece, guvernul pica si masurile de austeritate nu sunt puse in aplicare, Victor Ponta a raspuns: "Imi doresc ca domnul Basescu sa isi incheie cat mai repede acest mandat obtinut prin frauda materiala, dar si morala", reamintind ca seful statului "i-a mintit pe romani, in octombrie anul trecut", cand a declarat ca Romania nu are probleme si va trece pe crestere economica.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#remaniere guvern, #Victor Ponta motiune cenzura, #Victor Ponta remaniere Boc , #PSD