Ponta: Basescu isi da demisia anul asta, ca Mubarak

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 15:01
12715 citiri
Ponta: Basescu isi da demisia anul asta, ca Mubarak

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat pentru Ziare.com ca e sigur ca presedintele Traian Basescu isi va da demisia din functie in urma protestelor din Romania, comparandu-l cu fostul dictator egiptean Hosni Mubarak.

Ponta a acuzat-o pe Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, ca a platit circa 100 de revolutionari din "Asociatia 21 Decembrie" a lui Teodor Maries sa mearga sa ii huiduie pe participantii la mitingul de protest al USL, care se va desfasura joi in Capitala.

Asteapta demisia lui Basescu

"Ma astept la demisia lui Traian Basescu, asa cum a fost cu Hosni Mubarak in Egipt", a spus Ponta pentru Ziare.com.

"N-are cum sa mai scape prea mult, acum doar trage de timp. Asta e singura cale in democratii sau in semi-dictaturi cand te confrunti cu proteste populare", a adaugat liderul social-democrat.

In opinia sa, acum ar trebui discutat despre guvernul de tehnocrati si alegerile anticipate ce ar trebui organizate, intrucat demisia lui Traian Basescu si a Guvernului e singura mutare pe care o mai poate face seful statului.

"Udrea plateste pentru huiduieli"

Pe de alta parte, Victor Ponta o acuza pe Elena Udrea ca ar fi platit revolutionari pentru a-i huidui pe membrii USL care vor merge la Arcul de Triumf pentru a protesta, precizand ca stie asta chiar de la unii din ei.

"Doamna Udrea a platit revolutionarii lui Maries sa vina sa ne injure. Daca e pe banii doamnei Udrea, e bine. Oricum, ei vor fi 100, noi vom fi cateva mii", ne-a mai declarat Victor Ponta.

Intrebat de unde are aceste informatii, presedintele PSD a raspuns: "De la cei pe care i-a convocat Maries, cei care au secretar de stat la Guvern si primesc bani de la Guvern".

Ponta va fi si el la miting, in ciuda faptului ca avusese reticente in momentul anuntarii sale si ca, desi manifestantii USL nu au primit aprobare de a merge la Piata Universitatii, nu se teme ca ar fi fost huiduiti nici in acest caz.

Miting USL

Primaria Capitalei a aprobat cererea USL pentru mitingul de joi, din Capitala, care va avea loc de la ora 16.00, fiind precedat de un mars de la Arcul de Triumf la Piata Victoriei, organizatorii anuntand 10.000 de participanti, a declarat, miercuri, primarul general Sorin Oprescu.

Solicitarea USL a fost aprobata de toti membrii comisiei de specialitate din Primaria Capitalei.

In Piata Universitatii din Bucuresti au loc, de asemenea, proteste, intrate in a saptea zi. Manifestantii cer demisia din functie a presedintelui Traian Basescu si a premierului Emil Boc.

Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
#Ponta Basescu demisie Mubarak, #Ponta Basescu proteste demisie, #Ponta Udrea platit revolutionari , #PSD
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Lui Basescu nu i-ar sta rau in cusca, ca si lui Mubarak.