Ponta: Basescu ne-a cerut sa inchidem ochii la abaterile Robertei Anastase

Luni, 13 Decembrie 2010, ora 19:01
4081 citiri
Ponta: Basescu ne-a cerut sa inchidem ochii la abaterile Robertei Anastase

Discutiile de la Palatul Cotroceni dintre presedintele Traian Basescu si liderii PSD s-au axat in special pe Legea bugetului de stat pe 2011, Legea Educatiei, precum si pe activitatile parlamentare ale principalului partid de Opozitie.

Viziunea PSD despre "constructia nerealista" a bugetului i-a fost prezentanta lui Traian Basescu de catre Liviu Dragnea si Constantin Nita, cei doi lideri care l-au insotit pe Victor Ponta la Cotroceni.

Potrivit lui Victor Ponta, presedintele PSD, seful statului a cerut PSD sa "inchida ochii la abaterile doamnei Anastase", cel putin pana in momentul in care trec de Parlament principalele pachete de legi solicitate de FMI.

"Noi putem respecta regulile democratice, din pacate, in special in Camera Deputatilor si in birourile reunite, situatia nu va reveni curand la normal. Nu este normal sa ni se ceara ca noi sa colaboram, iar Roberta Anastase sa incalce constant regulile (...) Presedintele ne-a cerut sa inchidem ochii la abaterile doamnei Anastase pentru a adopta aceste doua-trei legi. Noi acceptam regula majoritatii si minoritatii, aceste reguli nu au fost respectate, iar primul pas nu trebuie sa vina de la noi. Nu exista blocaj, exista o dorinta de revenire la o situatie normala", a declarat Ponta la iesirea de la Cotroceni.

Intrebat daca i-a solicitat presedintelui schimbarea expresa a Robertei Anastase, Ponta a precizat ca Traian Basescu l-a trimis la Emil Boc, presedintele PD-L.

"Sigur ca da (nr. am solicitat schimbarea Robertei Anastase). Domnul presedinte ne-a trimis sa vorbim cu domnul Boc, iar eu i-am reitarat faptul ca am simtit ca am facut cererea acolo unde trebuie", a spus presedintele PSD.

Nu in ultimul rand, presedintele PSD a mai declarat ca l-a rugat pe Traian Basescu ca, pe viitor, invitatiile la consultari sa nu mai fie transmise in ultimul moment, astfel incat partidele de Opozitie sa poata sa se consulte intre ele si sa se prezinte in fata sefului statului cu o viziune unitara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Victor Ponta Cotroceni, #discutii Cotroceni PSD, #consultari Ponta Basescu , #PSD
Comentarii