Ponta castiga tot mai multe filiale PSD de partea sa

Joi, 18 Februarie 2010, ora 08:42
3933 citiri
Ponta castiga tot mai multe filiale PSD de partea sa
Foto: Ziare.com/Anca Bundaru

Desi parea a fi castigator in cursa pentru sefia PSD, Mircea Geoana devine tot mai vulnerabil in fata baronilor partidului, cedand miercuri in privinta modificarilor pe care tine sa le faca Statutului PSD. In schimb, Victor Ponta castiga tot mai multe filiale de partea sa.

La finalul unei sedinte de cateva ore cu sustinatorii sai din fruntea partidului, acesta a anuntat ca este "partizanul competitiei intre echipe, dar pe liste deschise".

Astfel, cei care vor candida pe lista lui Geoana trebuie sa spuna ca-si asuma programul lui si nu pot candida si pe alte liste, regula fiind valabila si in cazul contracandidatilor acestuia, scrie Gandul.

Liviu Dragnea nu e multumit de modificarile statutului deoarece nu vrea sa aiba un contracandidat pentru pozitia de secretar general pe aceeasi lista. Dragnea a declarat ca va sustine la sefia PSD pe oricine care nu opteaza pentru liste inchise de candidati, dar intrebat daca in noua situatie va avea un contracandidat pe lista lui Geoana, a raspuns evaziv: "Nu va insemna asta, va insemna... eu sper ca Congresul va fi desfasurat in conditii normale, si nu tensionat".

Victor Ponta continua sa se intalneasca cu presedintii de organizatii pentru a castiga un sprijin cat mai mare pentru Congresul de sambata. Ponta l-a convins pe Florin Carciumaru sa treaca in echipa sa si sa candideze pentru functia de vicepresedinte.

Pe lista lui Ponta s-ar mai afla, conform unor surse social-democrate, si Radu Moldovan de la Bistrita-Nasaud, precum si Constantin Nicolescu de la Arges, Florin Cazacu de la Hunedoara, Marian Saniuta de la Prahova, Dumitru Buzatu de la Vaslui. Victor Ponta are si sprijinul filialei Timis, dar si a unor parti din organizatiile Neamt, Maramures, Calarasi, Cluj si Iasi.

In schimb, impotriva lui Mircea Geoana sunt aproape 40 dintre parlamentarii PSD. Se pare ca 32 de deputati si 6 senatori PSD au semnat, incepand de luni, un protest fata de modificarile aduse Statutului de Mircea Geoana, atragandu-i atentia acestuia ca parasesc grupurile parlamentare daca va "privatiza partidul".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Geoana Ponta Congres PSD, #Victor Ponta filiale PSD , #PSD