Ponta catre Boc: Cred ca realmente sunteti cazut in cap (Video)

Marti, 15 Iunie 2010, ora 13:11
4769 citiri
Ponta catre Boc: Cred ca realmente sunteti cazut in cap (Video)
Foto: cdep.ro

Liderul PSD, Victor Ponta, a atacat marti in termeni duri atat Guvernul Boc, in frunte cu primul-ministru, cat si masurile de austeritate pe care acesta si le-a asumat. Ponta l-a ironizat pe Boc spunand ca este "cazut in cap" si un premier slugarnic.

In discursul adresat Parlamentului cu prilejul motiunii de cenzura, presedintele social-democrat a motivat motiunea de cenzura si a atacat in termeni duri membrii Executivului, de la Emil Boc la Elena Udrea.

"Motiunea noastra nu este o motiune ideologica, nu este a PSD, PNL sau UDMR, este o motiune pentru oamenii care sunt in strada, este o motiune pentru cei care se uita la televizor si asteapta de la noi sa ii salvam, este o motiune pentru cei care l-au votat pe Traian Basescu si se intreaba acum daca l-au votat sa le taie pensiile si salariile, si pentru cei care regreta ca nu pot da timpul inapoi.

Pentru prima oara nu vom vota pentru noi, sa cada Boc, ci pentru cei care, daca suntem cu adevarat oameni politici, ar trebui sa votam intotdeauna. Pentru cei care si-au pierdut speranta ca mai putem sa ii salvam. Acesti oameni nu vor mai fi umiliti, nu vor mai fi numiti cancer, nesimtiti si in toate epitetele pe care un limbaj sarac, de profesor la fara frecventa, le poate gasi".

Ponta a enumerat categoriile sociale afectate de masurile cabinetului Boc si l-a numit pe premier "cazut in cap" deoarece vorbeste despre apararea pensiilor.

"Il tot aud pe primul-ministru vorbind sa aparam pensiile. Domnul Boc, cred ca realmente sunteti cazut in cap. Despre ce pensii vorbiti? Nu intelegeti ca le taiati pensiile celor 6 milioane de pensionari? Ca militarii care au iesit la pensie, au iesit la pensie pentru ca noi le-am cerut-o ca sa putem intra in NATO?

Ca aviatorii care v-au dus de mii de ori de la Cluj la Bucuresti si inapoi, din pacate, au viata in mainile noastre? O sa votam aceasta motiune pentru toti pensionarii din Romania. Absolut toti pensionarii vor fi afectati de aceste masuri, nu doar pensionarii de lux sau cum ii mai numeste Boc. Le taiati pensiile si parintilor dumneavoastra, si nu cred ca sunt de lux, domnule Boc.", a afirmat Ponta.

Guvernul, facut praf

"Nu intelegeti domnule Baconschi ca azi pentru prima data diplomatii acestei tari sunt considerati nesimtiti? Vreau sa votam aceasta motiune pentru profesorii care au fost umiliti de domnul Funeriu, si vreau sa le reprosez acestor profesori un singur lucru: cum l-ati trecut clasa? Trebuia sa va ganditi mai bine, uitati ca un asemenea elev poate ajunge Ministrul Educatiei. Trebuie sa ne gandim la medicii care vor pleca din Romania pentru ca aici sunt umiliti.

As vrea sa votam aceasta motiune ca sa nu li se taie salariile politistilor, jandarmilor si pompierilor, domnule Blaga. Vreau, domnule Predoiu sa ii aparati pe judecatori, procurori si pe grefieri, fara ei nu vom avea niciodata o Justitie adevarata. Vreau, domnule Berceanu, sa ii aparati pe ceferisti, pe aviatori, pe cei care incearca sa traiasca de pe o zi pe alta in fata crizei in care i-au adus contractele semnate de dumneavoastra.

Votam si pentru somerii pentru care domnul Seitan sau Sarbu, ar trebui sa aiba o solutie de rezerva. Vreau sa o rog pe doamna Udrea sa incerce sa faca locuri de munca pentru tineri, apoi sa ii trimita in vacante exotice pe care si le permit doar bogatii. Sunt si maghiari pensionari si someri, domnule Bela.

Sa veniti sa spuneti ca ati fost vicepremier in guvernul 2007-2008, si ori are dreptate domnul Boc ca a distrus tara, ori bate campii ca de obicei. Nu oamenii sunt cancerul, cancerul aflat la putere sa fie eradicat astazi", a continuat liderul PSD.

Motiune pentru tara, nu pentru partide

Ponta a declarat ca motiunea de cenzura vizeaza interesul national, mai presus de interesul de partid:

"Nu ma intereseaza daca pica Boc, Basescu, ma intereseaza un singur lucru, sa nu fie taiate pensiile si salariile. Nu ma intereseaza cine castiga razboiul dintre Udrea si Blaga, Berceanu, Videanu, cred ca sunt la fel. Nu ma intereseaza daca Vladescu va primi vreo distinctie de la FMI. Nu ma intereseaza daca independentii vor mai primi un post sau doamna Anastase va castiga in batalia muzelor pentru topul slugarniciei.

Astazi, nu vreau sa fac calcule daca e bine pentru PSD, daca e bine sa venim la guvernare. Este mai important ce se intampla cu oamenii, mai important decat orice partid sau lider de partid. Astazi exista un interes mai important decat al nostru. Trebuie sa salvam oamenii de la foamete si umilinta.

Basescu nu va accepta niciodata sa lase ceva din putere, nu va numi niciodata un premier social-democrat sau liberal. Va numi mereu un premier zelos, poate mai inalt sau mai mic decat Boc, dar exact cu aceeasi slugarnicie si aceeasi capacitate de a accepta umilinta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Victor Ponta, #motiune cenzura Guvern Boc, #masuri austeritate Guvern Boc , #PSD