Ponta: Ar trebui sa nu ne mai intereseze ce spun birocratii de la Bruxelles

Marti, 21 Iulie 2009, ora 13:38
2106 citiri
Ponta: Ar trebui sa nu ne mai intereseze ce spun birocratii de la Bruxelles

"Am vazut luni seara informatii pe surse care spun ca in raportul de tara pe Justitie realizat de UE se spune ca noul Cod Penal adoptat nu este bun. Am raportul in fata si l-am citit si nu scrie asa ceva. Asta inseamna ca sursele care va informeaza pe dumnevoastra nu sunt bune", a declarat Victor Ponta, marti, dupa sedinta Biroului Permanent al PSD.

Ministrul responsabil de relatia cu Parlamentul a subliniat ca raportul de tara are foarte putina relevanta pentru ceea ce intampla azi in justitia din Romania.

"Raportul de tara in forma in care noi l-am vazut are foarte putina relevanta pentru ceea ce intampla azi in justitia din Romania. Acolo scrie ca s-au inregistrat progrese, dar Romania va fi monitorizata, insa nu se stie pe ce termen va fi monitorizata, ce merge rau si ce ar trebuie sa facem.

Raportul de monitorizare pe Justitie arata ce cel din 2005 cand Justitia a incaput pe mana unui ministru ca Monica Macovei si a unor medici din strainatate care au prescris un tratament care s-a dovedit a fi falimentar", a mai declarat social-democratul.

Ponta a mentionat faptul ca in actualul raport nu s-a schimbat foarte multe fata de cel precedent.

"Ramanem pe acelasi tratament: DNA are o activitate buna, insa nu se trece absolut nimic ca de o luna jumate DNA tace si nu ne spune nimic ce s-a intamplat in cazul Ridzi.

Ramanem acolo unde se spune ca ANI are activitate buna, dar orice jurnalist sau post de televiziune care stie cum stau lucrurile ramane uimit.

Codul Penal a fost adoptat, dar nimeni de la Bruxelles nu l-a citit, puteam scrie ce vroiam acolo", a mai precizat ministrul responsabil de relatia cu Parlamentul.

Ponta considera ca sunt trecute anumite lucruri, dar nimic nu este concret si noi discutii vor avea loc in vara anului 2010.

"Nu sunt trecute insa problemele reale ale justitiei romanesti de care am discutat luni in Coalitie. Daca dupa patru ani de tratament, ne aflam intr-o situatie identica sau mai rea, tratamentul este inutil.

Ar trebui sa nu ne mai intereseze parerea unor experti destul de birocrati. Justitia pentru ei inseamna numai anticoruptie, eventual Nastase", a mai spus acesta.

Ponta a precizat ca in raportul pe Justitie realizat de UE, care va fi facut public miercuri, nu scrie nimic despre faptul ca milioane de romani se duc in instante si ii gasesc pe judecatori in greva pentru ca nu si-au primit sporurile.

"Grefierii sunt in greva, conducerea penitenciarelor este in conflict deschis cu Ministerul Justitiei. Nu scrie nimic nici de faptul ca Romania este tara cu cele mai multe condamnari la CEDO, iar acestia cauta solutii ca aceste cazuri, care sunt foarte multe, sa nu le blocheze activitatea. O spun in numele PSD, cu toata responsabilitatea, ca raportul de tara a ramas doar instrument birocratic total depasit si, eventual, mai foloseste la o batalie politica", a mai declarat social democratul.

Ponta a spus ca Parlamentul nu blocheaza actele de justitie, avand in vedere ca a dat aviz de inceperea urmaririi penale.

"Parlamentul a dat aviz de urmarire a inceperii penale cu o singura exceptie. Una de altfel invocata de grupul politic PD-L la CCR, care a fost respinsa de aceasta".

Pe de alta parte, Ponta cere Ministerului de Finante sa gaseasca "solutia financiara rapida pentru cheltuielile administrative ale institutiilor. Si nu trebuie sa uitam ca magistratii bine platiti isi vor face bine treaba", a mai spus Ponta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta, #raport justitie Romania , #PSD