Ponta cere Guvernului sa opreasca recalcularea pensiilor militarilor

Joi, 13 Ianuarie 2011, ora 16:01
1609 citiri
Ponta cere Guvernului sa opreasca recalcularea pensiilor militarilor

Victor Ponta, liderul PSD, cere Guvernului sa opreasca procesul de recalculare a pensiilor militarilor si sa puna in aplicare deciziile Justitiei.

"Solicit Guvernului Basescu-Boc sa stopeze bataia de joc la adresa pensionarilor. Aceasta nu este o guvernare care sa aiba ca scop binele populatiei, ci este un regim de ocupatie care se distinge prin incompetenta, diletantism, coruptie si indolenta, a declarat liderul PSD, conform unui comunicat remis joi Ziare.com.

Victor Ponta adauga ca Guvernul are "datoria morala si constitutionala de a-i respecta pe pensionari" si de a le rasplati eforturile facute de-a lungul vietii. Liderul PSD adauga ca exista o hotarare judecatoreasca ce a stabilit suspendarea legii recalcularii pensiilor.

"Solicit imperios Guvernului Basescu-Boc sa revina in cadrele statului de drept si sa puna in aplicare hotararile Justitiei. Decizia definitiva din 7 ianuarie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, prin care a fost suspendata Hotararea de Guvern nr. 735/2010, are forta de lege si ea trebuie imediat pusa in aplicare", sustine Ponta.

Recalcularea pensiilor militare, irevocabil suspendata - ICCJ

Acesta aminteste spusele ministrului Apararii, Gabriel Oprea, din 2010, care promitea ca isi da demisia daca pensiile militarilor vor fi reduse.

PSD cere demisia lui Oprea, in urma recalcularii pensiilor militarilor

"In prezent, suntem in fata unei realitati pe care nu o poate contesta nimeni: pensiile militarilor au fost taiate. Nu astept gestul de onoare din partea ministrului Apararii Nationale, deoarece stiu ca la reprezentantii actualei Puteri nu exista asa ceva. Imi doresc insa ca toti acesti impostori sa plece cat mai repede din fruntea tarii pentru a nu mai putea face rau in continuare", a declarat Ponta.

Senatorul PSD Ioan Mang a cerut, miercuri, demisia ministrului Apararii, Gabriel Oprea, dupa ce presa a relatat ca o parte dintre pensiile militarilor au fost scazute dupa recalculare.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Victor Ponta, #Ponta pensii militari, #Ponta scadere pensii, #recalculare pensii militari , #PSD