Ponta crede ca anchetarea liderului PSD Arges are legatura cu protestele de la Dacia

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 18:05
2219 citiri
Ponta crede ca anchetarea liderului PSD Arges are legatura cu protestele de la Dacia
Foto: Arhiva / bitpress.ro

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantinescu Nicolescu, va fi audiat de procurorii DNA in dosarul deschis in 2009 privind fondurile pe care Consiliul Judetean le-a alocat Episcopiei Argesului si Muscelului. Liderul PSD, Victor Ponta, crede ca este o comanda politica, la fel si IPS Arhiepiscopul Calinic.

Miercuri dimineata au inceput perchezitiile la sediul Consiliului Judetean Arges, dar si la domiciliul lui Nicolescu, iar la actiune a luat parte avocatul presedintelui CJ, Ion Rotaru.

Conform Realitatea TV, in jurul orei 16.00 ofiterii DGA au plecat cu mai multe sacose in care se aflau diverse dosare. Oficial, Constantin Niculescu nu a fost anuntat ca ar fi acuzat de ceva, procurorii spunandu-i ca ar fi vorba doar de verificari ale modului in care s-au acordat banii.

Procurorii DNA perchezitioneaza biroul presedintelui CJ Arges

Presedintele PSD Victor Ponta s-a deplasat miercuri la Pitesti, unde a sustinut o conferinta de presa in care si-a anuntat sprijinul pentru Nicolescu, cel care este si liderul filialei PSD Arges. Ponta a anuntat initial ca a venit la Pitesti pentru a fi alaturi de sindicalistii de la Dacia Mioveni care au protestat, marti, in numar foarte mare fata de politica actualului Guvern.

Protest la Dacia: 10.000 de angajati au iesit in strada din cauza Guvernului (Video)

Ponta s-a aratat convins ca intre mitingul de protest de marti si actiunea DNA de miercuri exista o stransa legatura, procurorii actionand la comanda Puterii, care doreste sa le distraga pitestenilor atentia de la problemele grave ale tarii, informeaza Realitatea TV.

"Dincolo de formatia mea de om al legii, refuz sa cred in coincidente. Refuz sa cred ca astazi, la 24 de ore dupa ce mii de oameni au iesit la Mioveni sa-si manifeste indignarea fata de situatia sociala si economica a tarii si fata de nepasarea Guvernului, cel care este persoana publica cea mai votata din Arges este supus unei anchete extrem de ciudate. Daca sa sprijini Arhiepiscopia, ca presedinte al unei institutii publice, este ceva grav, atunci trebuie sa stim lucrul acesta", a declarat Victor Ponta, citat de Newsin.

Mai mult, Ponta acuza ca PD-L doreste introducerea unui sistem mafiot in judetul Arges.

"Nu este o coincidenta nici faptul ca faimosul senator Mircea Andrei care l-a aparat in unele dosare pe Sorin Ovidiu Vantu l-a sunat in urma cu cateva saptamani pe Inalt Prea Sfintitul Calinic si l-a amenintat ca vor fi repercusiuni in judet. Dar PSD nu va putea fi niciodata decapitat, nici la nivel national, nici in Arges. Nu am temeri pentru PSD, pentru ca eu pot merge pe strada fara sa fiu fluierat, pe cand cei de la putere nu o pot face. Cred insa ca in Arges se doreste introducerea unui sistem mafiot. Concret, PD-L nu are oameni pregatiti sa lupte cu Tudor Pendiuc la Pitesti si cu Constantin Nicolescu la Consiliul Judetean", a spus Victor Ponta, citat de bitpress.ro.

IPS Calinic: Am fost sunat de senatorul PD-L Mircea Andrei si avertizat ca o sa inceapa un razboi

Conform Newsin, dupa ce s-a aflat ca perchezitia DNA vizeaza documente privind o sponsorizare de 125.000 de lei oferita de CJ Arges Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului, Inalt Prea Sfintitul Arhiepiscop Calinic a sustinut o conferinta de presa in care a detaliat cum au fost folosite fondurile si a afirmat ca toata actiunea DNA ar fi o comanda politica.

"Au fost aproximativ 500 de milioane, pe care i-am primit pentru ruinele de la San Nicoara, alti 100 de milioane i-a primit Facultatea d Teologie pentru organizarea unui seminar si tiparirea unei carti si aproximativ un miliard si jumatate l-am primit in 2010, pentru canonizarea Sfintilor Neagoe-Voda Basarab, Iachint de Vicina si Ioanichie cel Nou. Din ultima suma, aproape un miliard a fost folosit pentru tiparirea cartii 'Invataturile lui Neagoe Voda Basarab catre fiul sau Teodosie'. (...) Parintele Branzea a fost trimis acolo sa supravegheze atent tot ce se intampla, iar dumnealui a atribuit mai multe ore unor profesori care nu aveau nicio competenta. Cand am sesizat ca se incalca legea, i-am cerut sa refaca statul de functii, pentru ca Facultatea de Teologie functiona ilegal. Dumnealui a refuzat sa ne raspunda la aceasta solicitare si, ulterior, a fost inlaturat din functie. Nu a durat prea mult si am fost sunat de Mircea Andrei, care mi-a spus ca daca nu il pun pe varul lui acolo unde a fost o sa inceapa un razboi. Apoi au urmat o serie de controale si implicit amenzi, la firmele pe care Arhiepiscopia le detine. Da, cred ca controalele au fost dirijate", a sustinut IPS Calinic, informeaza Newsin.

Adrian Nastase: Liderii PSD locali sunt anchetati absurd de catre echipele de hingheri ale lui Basescu

Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, considera, la fel ca si Victor Ponta ca nu poate fi vorba doar despre o coincidenta intre mitingul de la Mioveni si perchezitiile DNA.

"Eu, unul, nu cred in coincidente. Si sunt convins ca totul este doar o incercare de intimidare si de diversiune. Nu este primul abuz savarsit de putere, si nici de instrumentele lor de control si represiune. (...) Este clar ca asistam la o mare mizerie, si este doar una din actiunile care au loc in prezent in teritoriu. Alesii locali din opozitie sunt hartuiti in acest fel in foarte multe locuri. Nu doar ca nu li se mai dau bani de la buget, dar incep sa fie si anchetati absurd de catre echipele de hingheri ale lui Basescu.

Problema cea mai grava din Arges este legata de locurile de munca de la Mioveni si de conditiile de munca ale celor de acolo. Acei oameni sunt ignorati de autoritati. Nimeni nu vorbeste cu ei. PSD insa va continua sa fie solidar cu ei, fiindca ei nu ies in strada pentru ca le este bine. Si vom continua sa fim solidari cu oamenii nostri de buna calitate, care respecta legea si care incearca sa le apere drepturile, asa cum este Constantin Nicolescu", a comentat Adrian Nastase pe blog.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Constantin Niculescu ancheta Arges, #Ponta Niculescu Pitesti ancheta, #dosar Constantin Niculescu , #PSD
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
Ponta s-a aratat convins ca intre mitingul de protest de marti si actiunea DNA de miercuri exista o stransa legatura