Ponta: Declaratiile de avere ale oamenilor politici trebuie sa fie publice

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 13:53
1187 citiri
Ponta: Declaratiile de avere ale oamenilor politici trebuie sa fie publice

Victor Ponta, presedintele PSD, a anuntat ca va merge luni, la Palatul Cotroceni, la consultarile convocate de presedintele Traian Basescu pe tema Agentiei Nationale de Integritate.

El a spus la Realitatea FM ca, in opinia sa, ANI trebuie sa existe in continuare, precizand ca se poate gasi o solutie juridica astfel incat Agentia sa functioneze respectand inclusiv ce a spus Curtea Constitutionala.

Traian Basescu cheama partidele la consultari pe tema ANI

"Nu stiu exact ce ne va propune presedintele. Mesajul nostru este ca ANI trebuie sa existe ca institutie, pentru ca noi am infiintat-o. Nu ne-a cerut-o nimeni, noi ne-am oferit in fata Uniunii Europene si cred ca este normal sa ne tinem de cuvant. Din punctul nostru de vedere si al Constitutiei, modificarea la Legea ANI se face prin Parlament si nu prin Ordonanta de Urgenta pentru ca ne vom afla in aceeasi situatie de neconstitutionalitate", a declarat Victor Ponta.

Presedintele PSD a mai afirmat ca declaratiile de avere ale oamenilor politici trebuie sa fie publice si spune ca nu crede ca acestia au ceva de ascuns.

"Eu cred ca ar trebui sa vedeti in continuare declaratiile de avere ale oamenilor politici. Eu cel putin, pe pagina mea de site am pus si mapa profesionala de la Parchet, desi nu imi cere nicio lege acest lucru. Nu cred ca un politician are foarte multe lucruri de ascuns. Eu cel putin nu sunt in aceasta stituatie. Si da, cred ca puteti afla foarte bine ce venituri am avut si in ce masura averea mea a crescut", a mai declarat Victor Ponta.

El a precizat ca nu toti social democratii sunt de acord cu el, precizand ca, "traim intr-o tara normala si nu poate fi la fel ca in PD-L unde toti sunt de acord cu presedintele. Nu ma astept sa fie toti de acord cu mine".

Presedintele Traian Basescu a convocat luni, la Palatul Cotroceni, reprezentantii principalelor partide politice pentru a se consulta pe tema Agentiei Nationale de Integritate.

PNL nu se duce la consultarile de la Cotroceni

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat luni, dupa sedinta Biroului Politic Central, ca reprezentantii partidului nu se vor duce la Cotroceni.

I.O.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta ANI consultari, #Ponta consultari Traian Basescu, #consultari Cotroceni ANI Basescu , #PSD