Ponta, despre absentele din Parlament: Nu mai particip la voturile conduse de Anastase

Vineri, 14 Ianuarie 2011, ora 16:25
1198 citiri
Ponta, despre absentele din Parlament: Nu mai particip la voturile conduse de Anastase
Foto: Arhiva

Presedintele PSD, Victor Ponta, sustine ca absentele sale din plenul Parlamentului, care l-au asezat in topul deputatilor chiulangii, sunt cauzate de refuzul sau de a participa la sedintele conduse de presedinta Camerei, Roberta Anastase.

"Eu, personal, am anuntat ca nu mai particip la nici un vot exprimat in sedinte prezidate de doamna Roberta Anastase, dupa frauda dovedita a acesteia. In aceste conditii, evident ca masuratorile IPP constata o scadere a participarii mele, dar si a colegilor mei, la vot.

De asemenea, este evident ca o abordare de rea-credinta si care nu tine cont de situatia reala ar putea sublinia ca absenta noastra de la aceste voturi exprima un dezinteres pentru activitatea parlamentara", se arata intr-un comunicat remis vineri Ziare.com de seful PSD.

Marko, Ponta, Antonescu si Voiculescu - topul chiulangiilor din Parlament - IPP

Liderul social-democratilor mai spune ca absenta sa de la sedinte nu exprima dezinteres pentru activitatea parlamentara, "ci dimpotriva".

"Conform tuturor datelor care pot fi consultate, suntem prezenti la sedinte, suntem prezenti la discutiile din comisii, si ar fi chiar util ca acest lucru sa se verifice, inclusiv de catre organizatii nonguvernamentale care primesc fonduri publice pentru astfel de masuratori", se mai arata in documentul citat.

In aceste conditii, Victor Ponta solicita Institutului de Politici Publice sa nu mai ceara Opozitiei sa participe la sedintele prezidate de Roberta Anastase, "decat daca isi asuma girarea fraudei comise si daca accepta si considera ca acel episod - de la votul privind legea pensiilor - este unul normal".

"Daca IPP considera insa, la fel ca si noi, ca acel moment este unul ilegal si regretabil, le solicitam sa caute, alaturi de noi, modalitati de sanctionare a presedintelui Camerei Deputatilor. Si, intre timp, pot evalua prezenta parlamentarilor la lucru prin accesul la alte informatii - prezenta la sedinte, prezenta la comisii etc.", mai spune Ponta, anuntand ca social-democratii isi mentin hotararea de a nu mai participa la voturile exprimate in sedintele conduse de Roberta Anastase, pana la momentul in care aceasta va fi sanctionata.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ponta absente Parlament, #top parlamentari absenti, #top IPP deputati absenti , #PSD