Ponta, despre consultarile cu Basescu: Pe Geoana il plesnea

Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 23:12
4435 citiri
Ponta, despre consultarile cu Basescu: Pe Geoana il plesnea
Foto: Antena 3

Presedintele PSD, Victor Ponta, a povestit vineri seara noi detalii despre consultarile de miercuri cu Traian Basescu, dar si despre cum au decurs unele din intalnirile cu seful statului de-a lungul anilor.

"Probabil ca l-a cam durut ultima intalnire cu presa de fata (...) Cred ca a petrecut prea multe nopti alaturi de Boc, Igas, Udrea, care i-au spus ca e cel mai bun (...) In momentul in care te duci la consultari la sediul institutiei presedintiei si cel care te-a chemat calca o regula de bun simt, de buna crestere - nici n-a venit sa dea mana cu noi. Nu ard de placere sa dau mana, dar nici nu l-as fi refuzat", a spus Ponta, vineri seara, la Antena 3.

El a povestit si ca Traian Basescu, la consultarile din decembrie 2004 incoace, pastra o atitudine civilizata, cand era presa de fata, dar ca il ataca pe Mircea Geoana, cand acesta era presedinte PSD.

"Am fost in decembrie 2004 - s-a purtat civilizat, dar a avut o problema cu mine, ca de ce n-am cravata (...) Cel putin cand nu era presa de fata, pastra normalitate (... )Pe domnul Geoana avea obiceiul sa-l plesneasca cand era presa de fata", a mai precizat Ponta.

El spune ca Basescu a avut si momente in care a fost diplomat, la ultima consultare.

"Am spus o chestie de bun simt, se intampla in Italia si Grecia - avem reguli, sa vedem cine le respecta - un guvern politic nu o sa le respecte (...) si atunci am venit si am explicat 'sa ne punem de acord pe un guvern de tehnocrati'. Ce ne doare e sa organizeze alegeri corecte, ca daca le organizeaza Igas stim ce se intampla.

A fost un raspuns oarecum diplomatic - a zis 'nu resping ideea, dar eu nu pot sa o impun'. Pe cai indirecte, a spus 'spuneti-i lui Boc'. Mai avea putin si plangea pe numarul nostru ca nu-l asculta Coalitia. El e in Opozitie cu toata lumea. Poporul nu-l merita, e in opozitia cu Boc, care nu-l asculta. Domnul Oprea si cu doamna Udrea sunt cei care vor sa faca tot ce vrea domnul Basescu", a comentat, ironic, Victor Ponta.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ponta consultari Basescu, #Ponta contre Basescu , #PSD