Ponta dezvaluie in ce conditii ar mai candida din nou la sefia PSD

Miercuri, 15 Iulie 2015, ora 21:26
3700 citiri
Ponta dezvaluie in ce conditii ar mai candida din nou la sefia PSD
Foto: Captura B1 TV

Victor Ponta a dezvaluit, miercuri seara, in ce conditii ar mai candida la sefia PSD la urmatorul Congres al partidului.

Ponta a spus ca, in cazul in care isi va demonstra nevinovatia in justitie, nu exclude sa revina, daca obtine votul social-democratilor, in fruntea partidului pe care l-a condus timp de cinci ani.

"In masura in care imi voi rezolva problemele cu dosarul de la DNA, nu vreau sa spun 'nu, niciodata', dar eu cred ca in 2016 PSD are resursele de a pune in fata, in batalia pentru locale si parlamentare, alti lideri", a declarat Ponta, invitat la emisiunea "Ultimul cuvant" de la B1 TV.

Dragnea calca pe urmele lui Ponta? "Trebuie sa ma gandesc serios daca mai garantez pentru cineva"

Ponta a precizat ca nevinovatia sa poate fi demonstrata prin scoaterea de sub urmarire penala de catre DNA sau printr-o decizie a judecatorilor, daca se ajunge in instanta.

"In masura in care, evident, se inchide acest dosar, si in masura in care am eu impresia ca pot in continuare sa fiu in aceasta echipa in pozitia de capitan, ca nu m-am retras la manastire...se pune problema doar ca echipa PSD va avea alt capitan, dar eu sunt acolo.

Nu se inchide dosarul, evident ca ma tin de cuvant si nu candidez la nicio functie", a explicat Ponta, adaugand ca un Congres al PSD poate fi organizat cel mai tarziu in 2017.

Social-democratii au decis, Plumb ramane interimar. Iliescu: Mai feminizam si noi conducerea PSD

Pana atunci, insa, Rovana Plumb este cea care ocupa fotoliul din Kiseleff. Social-democratii au iesit, miercuri seara, din sedinta Biroului Permanent National al PSD, cu o decizie luata in unanimitate, si anume ca Plumb sa ramana la sefia interimara a partidului.

Propunerea Biroului Permanent trebuie sa fie validata la Comitetul Executiv al PSD, care se va desfasura miercurea viitoare, dupa cum au stabilit la sedinta social-democratii.

In context, Liviu Dragnea a declarat ca, in momentul de fata, conducerea PSD ia in calcul doua variante: organizarea unui Congres in toamna sau dupa alegerile parlamentare din 2016, adica pe la inceputul anului 2017.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#Ponta candidat sefie PSD, #Ponta sef PSD , #PSD