Ponta lanseaza petitia "Respect pentru Otopeni": Se plange de aglomeratie si ofera solutii

Vineri, 02 Septembrie 2016, ora 15:16
4591 citiri
Ponta lanseaza petitia "Respect pentru Otopeni": Se plange de aglomeratie si ofera solutii
Foto: Facebook/Victor Ponta

Victor Ponta a lansat, vineri, petitia online "Respect pentru Otopeni!", in care protesteaza fata de aglomeratia din zona de tranzit a aeroportului.

Fostul premier spune ca noul ministru de Interne trebuie sa isi inceapa mandatul cu o rezolvare rapida a problemelor, prin suplimentarea punctelor de control si angajarea de personal.

Ponta a anuntat petitia intr-o postare pe Facebook, in care spune ca are o solicitare "total nepolitica", pentru cel care va ocupa functia de Ministru de Interne si "implicit catre Guvern si SRI".

"Cred ca rezolvarea practica a acestei probleme concrete (o rezolvare care poate fi realizata in timp foarte scurt si cu resurse foarte mici) ar fi in interesul romanilor si al imaginii Romaniei. Va rog pe toti cei care considerati ca demersul meu este intemeiat sa semnati petitia de mai jos!", precizeaza deputatul PSD.

Ponta spune in prezentarea petitiei ca este "inadmisibil timpul de asteptare pentru fiecare pasager la Aeroportul Otopeni la controlul documentelor si cel de securitate - si la Plecari si la Sosiri".

"Aeroportul Otopeni a devenit cea mai mare poarta a Romaniei - atat pentru cetatenii nostri, cat si pentru cei care ne viziteaza tara! Desi traficul de persoane si numarul de zboruri a crescut exponential (mai ales dupa mutarea tuturor zborurilor low cost de la Baneasa), iar regulile de control antitero au fost inasprite - atat personalul cat si infrastructura au ramas pe loc!", spune fostul premier.

Potrivit lui Ponta, atat politistii de frontiera cat si ofiterii SRI "de la controlul de scuritate muncesc cu toate fortele disponibile, dar nu este suficient".

"Au nevoie de noi resurse - Cozile si la iesire din tara si la intrare cresc in fiecare zi si nimeni nu face nimic! Noul ministru de Interne trebuie sa isi inceapa mandatul cu o rezolvare rapida a acestei probleme - poate cere si primii (sic!) imediat, din Fondul de Rezerva al Guvernului, resursele financiare necesare", mai spune Victor Ponta.

El enumera si solutiile pe care le poate implementa ministrul de Interne: "cresterea rapida a numarului de puncte de control de siguranta si al cabinelor de control pasapoarte, si alocarea de indata, prin detasare sau delegare (urmand ulterior sa faca si angajari) de noi ofiteri la Politia de Frontiera si la Serviciul Special din SRI care actioneaza la Aeroportul Otopeni".

"Ii rog pe toti cei care se lovesc de aceasta problema si care cred ca rezolvarea sa este importanta sa sprijine aceasta petitie catre Guvernul Romaniei/Ministerul de Interne si SRI", mentioneaza Ponta.

In prezentarea petitiei, Victor Ponta adauga si un update, in care precizeaza ca acest demers nu ii foloseste direct si personal, el avand pasaport diplomatic si acces rapid.

"As vrea sa vad ca nimeni nu mai are de ce sa piarda timp si nervi la cozi", subliniaza, in finalul petitiei, Victor Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Ponta petitie Otopeni, #Ponta Respect pentru Otopeni, #petitie Respect pentru Otopeni , #PSD