Ponta: Putem intra la guvernare cu sau fara PNL

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 20:25
2612 citiri
Ponta: Putem intra la guvernare cu sau fara PNL
Foto: Arhiva

Presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat ca social-democratii nu au parte de adversari credibili pe partea stanga a esicherului politic si vor putea accede la guvernare cu sau fara PNL.

Ponta a prezentat o sinteza a temelor care urmeaza a fi discutate in sedinta Comitetului Executiv al PSD, precum si o analiza a situatiei politice a PSD. De asemnea, liderul social-democrat a prezentat situatia din sondaje a partidelor politice, in care PSDar fi ajunsla 39,9%, PNL - 24,5%, PDL-16,5%, PRM-6,5%, Partidul Poporului-6,1%, UDMR-5%, si UNPR-0,9%.

"Nu avem niciun fel de adversar pe partea stanga a esicherului politic, incercarea lui Traian Basescu de a crea un alt partid (UNPR, n.r.)care sa ne concureze pe tema asta a esuat, si acum problema noastra este cum vom face pasul mai greu. Pana la 40% a fost greu, sa vedem cum il facem pe urmatorul care va fi si mai greu, dincolo de 40", le-a spus Ponta liderilor PSD.

Totodata, el a precizat ca strategia partidului de a ajunge la guvernare poate include sau nu PNL, in functie de decizia liberalilor.

"De principiu, cei care vor sa vina alaturi de noi trebuie sa inteleaga din politicile de centru stanga ca fac oameni din ei si nu trebuie sa se opreasca de lucruri ideologice (...) Nu va enervati, ca vin, ca nu vin liberalii, ca o data vor sa fie, dupa aceea isi retrag semnaturile, maine iar poate se razgandesc. Noi trebuie sa fim cei consecventi si probabil ca vor veni si ceilalti, daca vad consecventa si seriozitate", a mai spus Ponta.

De asemenea, presedintele PSD a atins si subiectul colaborarii cu UDMR si a unui dialog post alegeri interne in Uniune, care vor avea loc la inceputul anului viitor.

"Trebuie sa decidem, putem sa avem sau nu un dialog cu UDMR, eu va spun de pe acum ca o sa va propun in anumite conditii si in anumite situatii sa avem dialog cu toate fortele democratice impotriva PD-L si a lui Basescu", a mai afirmat Ponta.

Ponta: Basescu si Voronin sunt identici

In cadrul Comitetului Executiv al PSD, Victor Ponta a comentat si alegerile din Republica Moldova afirmand ca Traian Basescu si Vladimir Voronin "sunt prieteni, sunt identifici, cantau impreuna, se tineau de gat prin carciumi".

Ponta a comparat PD-L cu Partidul Comunist din Republica Moldova si a spus ca democrat-liberalii pregatesc deja "o uriasa frauda electorala", asemenea celei din Republica Moldova, pe care doreste sa o "preintampine" la urmatoarele alegeri din Romania, scrie Adevarul.

"Partidul comunist al domnului Voronin, iar aici al domnului Basescu" sunt partide "care incearca sa obtina voturi nu prin convingeri si programe, ci prin alte metode", a afirmat Victor Ponta.

El a adaugat ca PD-L nu a mai scazut sub 15% in sondaje deoarece democrat-liberalii "controleaza tot ce inseamna sistem administrativ, cu zeci de mii de oameni angajati pe criterii politice si cu zeci de firme clientelare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ponta guvernare, #Ponta PSD PNL, #PSD PNL guvernare, #Ponta Basescu Voronin , #PSD