Ponta: Puterea vrea sa aloce bani pentru propriile primarii ca "mita electorala"

Marti, 27 Martie 2012, ora 15:11
1620 citiri
Ponta: Puterea vrea sa aloce bani pentru propriile primarii ca "mita electorala"
Foto: Arhiva Ziare.com

Victor Ponta a declarat marti ca scandalul din Coalitie de luni a adeverit spusele PSD ca Puterea vrea sa aloce bani pentru propriile primarii si consilii judetene, ca mita electorala si si-a exprimat speranta ca premierul va rezista "presiunilor mafiote".

"Ieri (n. red. - luni) s-a concretizat ceea ce de doua saptamani tot anuntam si il avertizam pe primul-ministru, cei de la PDL-UNPR vor sa devalizeze in aceasta perioada ceea ce a mai ramas din bugetul de stat, pentru a primi si informatiile noastre din teritoriu, sunt foarte clare - 4,6 miliarde de lei pentru fiecare primar al PDL sau eventual care ar accepta din Opozitie sa candideze la UNPR, 25 miliarde pentru fiecare presedinte de Consiliu Judetean, gen Flutur si Popescu si toti ceilalti", a declarat Ponta.

Ungureanu a parasit furtunos sedinta Coalitiei. Acuza presiuni pentru bani - surse

Ponta a mai spus ca "ar fi un lucru imbucurator" daca premierul Ungureanu "va rezista acestor presiuni absolut mafiote" si ca ei vor depune plangeri penale impotriva celor care au semnat aceasta hotarare, deoarece "bani nu exista in fondul de rezerva", acestia urmand sa fie luati din bugetul altor ministere.

Liderii PDL neaga tensiunile cu Ungureanu: Falsuri

"Daca premierul Ungureanu va rezista acestor presiuni absolut mafiote de devalizare a banului public, ar fi un lucru imbucurator, daca nu vom depunde plangeri penale impotriva tuturor celor care au semnat o asemenea hotarare prin care, repet, bani nu exista in Fondul de rezerva, am verificat, este absolut necesar luarea acestor bani din alte capitole bugetare, de la investitii, de la sanatate, de la educatie", a adaugat presedintele PSD.

Predoiu confirma iesirea lui Ungureanu de la sedinta Coalitiei

"Acest urias proces de mita electorala pe bani publici a fost initiat de catre prefecti, din toate informatiile noastre. Prefectii din fiecare judet au luat numarul de localitati PDL si eventual cei care ar fi dispusi sa treaca la UNPR, au trimis la Bucuresti, la Secretariatul General, s-au centralizat toate datele, pentru ca aproape un miliard de euro sa fie impartit ca mita electorala candidatilor si alesilor PDL si UNPR.

Decizia noastra este foarte clara, de a depune plangeri penale si de a contesta toate modurile posibile in contencios administrativ aceasta devalizare a banului public in scopul electoral, referitor la alegerile locale", a incheiat Ponta.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Victor Ponta bani PDL, #Ungureanu bani PDL, #Ungureanu presiuni coalitie , #PSD