Ponta: Se urmareste distrugerea presei independente din Romania (Video)

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 15:40
1789 citiri
Ponta: Se urmareste distrugerea presei independente din Romania (Video)

Unul din dusmanii acestei Puteri este presa, care nu vrea sa inteleaga ca trebuie laudat doar presedintele Romaniei, afirma liderul PSD, Victor Ponta, care comenteaza astfel Strategie de Aparare a Tarii unde se precizeaza ca mass-media este o vulnerabilitate la adresa securitatii nationale.

"Daca mai era cineva care credea ca nu e adevarat, poate ca acum isi va da seama ca unul din dusmanii acestei Puteri este presa, care nu vrea sa inteleaga ca trebuia doar laudata Puterea. Exista un atac evident asupra presei independente", spune Ponta.

Liderul PSD considera ca se urmareste inchiderea mijloacelor mass media care nu-l lauda pe seful statului si care contesta Puterea.

"Astazi simbolul coruptiei il reprezinta un jurnalist. Este un lucru aberant sa spui ca un jurnalist reprezinta coruptia in Romania. Se vrea inchiderea mijloacelor mass media care nu lauda presedintele si care contesta Puterea. Este distrusa presa independenta din Romania", a mai declarat Ponta.

Presa, un pericol la securitatea nationala?

In opinia Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, campaniile de presa facute "la comanda cu scopul de a denigra institutii ale statului, prin raspandirea de informatii false despre activitatea acestora" constituie una dintre vulnerabilitatile Romaniei, motiv pentru care acest aspect a fost inclus in Strategia Nationala de Aparare a Tarii, adoptata marti si trimisa miercuri la Parlament.

Printre principalele vulnerabilitati ale Romaniei se mai afla si "presiunile exercitate de trusturi de presa asupra deciziei politice in vederea obtinerii de avantaje de natura economica sau in relatia cu institutii ale statului".

Basescu vrea o presa obedienta, care sa laude realizarile lui si ale partidului

Intr-o declaratie de presa ulterioara, Ponta a acuzat Puterea ca si prin impozitarea veniturilor obtinute pe drepturi de autor reprezinta tot o tentativa de "incorsetare" a presei.

"Impozitarea drepturilor de autor este inca un pas ca mass-media sa fie incorsetata si atacata de catre puterea actuala. Eu si colegii suntem solidari cu orice fel de jurnalist", a spus Ponta, intr-o declaratie de presa.

El i-a luat apararea, indirect si patronului OTV-ului, Dan Diaconescu, sustinand ca nu cu jurnalistii ar trebui sa se inceapa lupta impotriva coruptiei.

"Coruptia din Romania si lupta impotriva coruptiei trebuie sa inceapa cu domnul Videanu, domnul Berceanu, domnul Blaga, si nu cu jurnalistii. Ca sa folosesti arestarea preventiva trebuie sa reprezinte un pericol pentru ordinea publica. Nu cred ca un jurnalist reprezinta un pericol pentru securitatea publica, oricum s-ar numi", a mai spus Ponta.

El a adaugat ca este limpede ca Traian Basescu vrea o presa care sa il laude pe el si pe partidul sau.

"Este ceea ce Traian Basescu si-a dorit intotdeauna: o presa obedienta care sa laude realizarile conducatorului suprem si ale partidului", a mai spus Ponta.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Victor Ponta presa CSAT, #presa pericol CSAT , #PSD