Ponta: Sigur ca as putea demisiona - ce ii cere "liderului PDL", Ungureanu

Miercuri, 29 Februarie 2012, ora 19:13
6491 citiri
Ponta: Sigur ca as putea demisiona - ce ii cere "liderului PDL", Ungureanu

Presedintele PSD, Victor Ponta, s-a aratat dispus sa-si dea demisia din Parlament in perioada urmatoare, daca nu se rezolva criza parlamentara care a dus la greva USL.

El spune ca principalul responsabil pentru rezolvarea situatiei e premierul Mihai Razvan Ungureanu, despre care spune ca e "liderul PDL", in timp ce Emil Boc e "presedintele inca in functie".

"Sigur ca da! Sunt convins ca imi voi recupera mandatul in colegiul meu. Oamenii din Gorj sunt cei care pot sa ma judece", a spus Ponta pentru Ziare.com, intrebat daca ar fi dispus sa demisioneze daca nu se rezolva criza din Parlament.

"Daca vad ca e inutil, e clar ca nu mai e speranta de revenire la normalitate (...) Nu ma intereseaza sa fiu in Parlament ca sa legitimez frauda", a mai afirmat presedintele PSD despre un eventual moment al demisiei.

Obligatia lui Ungureanu

Victor Ponta crede ca premierul Mihai Razvan Ungureanu e responsabil cu rezolvarea blocajului de la Parlament.

"I-am transmis domnului Ungureanu si o sa-i transmit si domnului Boc, ca presedinte inca in functie al PDL, ca nu e normal ca functionarea Parlamentului sa se opreasca din cauza doamnei Anastase. Gestul responsabil ar fi sa aiba un dialog cu noi, ne-a mai declarat Victor Ponta.

"Domnul Ungureanu, daca e liderul PDL, cum cred ca se va intampla, sa-si asume responsabilitatea de lider. Trebuie sa-i sanctionezi pe membrii tai de partid care fac rau. Asta trebuie sa inteleaga presedintele inca in functie al PDL, Emil Boc", a adaugat acesta.

Ponta spune ca primul a carui activitate e afectata de blocarea Parlamentului e chiar premierul Mihai Razvan Ungureanu.

"Trebuie gasita o cale de dialog pentru ca Parlamentul sa functioneze. Chiar si acea lege oarecum ridicola a Lustratiei a trecut prin incalcarea regulamentelor, care spuneau ca trebuie sa faci amendamentele in comisii, nu in plen, unde nu se pot face.

(...) Recunosc acum ca ma astept ca, asa cum au inteles si au renuntat la domnul Boc si au facut bine, la doamna Udrea si au facut bine, vor renunta si la doamna Anastase.

E obligatia domnului Ungureanu de a se implica in rezolvarea unor crize care ii afecteaza activitatea", a mai afirmat Ponta.

Au taiat de la fundatii

Victor Ponta a vorbit si despre anuntul presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, referitor la faptul ca vor fi taiate diurnele parlamentarilor care lipsesc, acuzand ca taie banii pe care ii donau oricum.

Parlamentarii chiulangii raman fara diurna

"Oricum banii ii donam - eu am dat pentru Asociatia Copiilor Bolnavi de Cancer. I-a taiat de la fundatii si asociatii", a mai acuzat Ponta.

El spune si ca Anastase, in interventia ei, l-a laudat, pentru faptul ca a spus ca a fost la 450 de legi.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Victor Ponta demisie Parlament, #Ponta greva USL demisie, #Ponta Ungureanu lider PDL , #PSD