Ponta sustine ca Pro Romania nu a votat pentru Ciolacu: Opozitia se supara degeaba pe noi!

Miercuri, 29 Mai 2019, ora 16:36
11362 citiri
Ponta sustine ca Pro Romania nu a votat pentru Ciolacu: Opozitia se supara degeaba pe noi!
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul premier Victor Ponta sustine ca deputatii Pro Romania nu au votat miercuri nici pentru candidatul castigator, Marcel Ciolacu de la PSD, dar nici pentru Raluca Turcan, sustinuta de toata Opozitia pentru sefia Camerei Deputatilor.

Ponta considera ca partidele din Opozitie se supara degeaba pe Pro Romania, pentru ca, chiar si cu voturile lor (in total 22, din care jumatate au lipsit azi), Raluca Turcan oricum nu ar fi castigat, pentru ca diferenta a fost de 72 de voturi.

"Se supara degeaba! De ce s-au suparat pe noi si nu pe cei de la UDMR, care la fel au facut (nu au votat nici cu Ciolacu, nici cu Turcan - n.red.) (...) Ar trebui sa se supere pe ei insisi ca nu-s in stare sa faca o strategie castigatoare", a spus Ponta, intr-o interventie telefonica pentru Digi24.

Presedintele Pro Romania a relatat ca nu a negociat cu nimeni cum va vota azi formatiunea sa. A vorbit doar cu Raluca Turcan, careia i-a spus ca nu o va vota. A mai avut o discutie lapidara si cu Dan Barna.

"Problema lor e ca nu au convins UDMR si pe cei de la ALDE si minoritati", a subliniat Ponta.

Fostul premier a negat ca si-ar fi dorit pentru sine functia de sef la Camera Deputatilor, insa partidul l-ar fi propus pe Sorin Campeanu. Nu s-a ajuns pana acolo pentru ca Raluca Turcan a insistat ca trebuie sa fie un candidat de la PNL.

Oricum, Pro Romania pana azi nu avea grup parlamentar, asa ca nu avea voie sa propuna candidat propriu. Cat despre faptul ca fix azi PSD a acceptat sa recunoasca grupul parlamentar al Pro Romania, Ponta spune ca nu a existat nicio intelegere cu Viorica Dancila, cu care nu a vorbit de 3 ani, ci pur si simplu probabil ca PSD nu si-a mai dorit un scandal si cu ei, pentru ca deja amenintasera cu plangeri penale.

"Vad o campanie de dezinformare legata de votul de azi si simt nevoia sa precizez foarte, foarte clar cum stau lucrurile.

1 - Noi am devenit grup parlamentar in baza Deciziei CCR. Camera Deputatilor nu a votat, ci a luat act de aceasta situatie (Dragnea refuzase abuziv pana acum)

2 - NU am facut nicio intelegere si nicio alianta, nici cu PSD, nici cu PNL si nici nu vom face!

3 - Am spus ca NU votam pentru Marcel Ciolacu. Am spus, la fel insa, ca nu votam cu Raluca Turcan! Toti cei suparati acum trebuie sa accepte decizia noastra! Nu datoram nimic nici PSD, nici PNL, deci nu trebuie sa dam nimic la schimb. (...) NU am negociat si NU negociem cu nimeni drepturile noastre legale!", a scris Victor Ponta si pe Facebook.

Deputatii au votat, miercuri, vacantarea locului de deputat detinut de Liviu Dragnea si pe cea de presedinte al Camerei Deputatilor, dupa condamnarea la inchisoare, iar PSD, sustinut de ALDE si Pro Romania, a reusit sa pastreze functia, impunandu-l pe Marcel Ciolacu la sefia Camerei, in fata Ralucai Turcan, care a fost sustinuta de intreaga Opozitie.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ponta vot Ciolacu Pro Romania , #PSD