Ponta: USL este dispusa sa aiba un dialog cu Puterea pe buget

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 20:22
1494 citiri
Ponta: USL este dispusa sa aiba un dialog cu Puterea pe buget
Foto: politicaromaneasca.ro

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, ca Uniunea Social Liberala este dispusa sa poarte o discutie cu Puterea privind bugetul pe 2012, adaugand ca USL a prezentat atat premierului Emil Boc, cat si presedintelui Traian Basescu o cerere de dialog pe tema bugetului care a ramas fara raspuns.

"Noi am fost o singura data chemati la Cotroceni. Anul acesta, in luna iunie, cand ne-am prezentat cu propunerea de a participa alaturi de cei de la Putere si de BNR la formarea unui comitet economic. Nu am primit niciun raspuns pana astazi. Noi, USL, in urma cu o luna i-am trimis primului-ministru si grupurilor parlamentare o cerere de dialog pe tema bugetului. Ne-au raspuns doar minoritatile si UDMR. Primul-ministru, PDL si presedintele, nu!

Basescu minte cu nerusinare! O nerusinare pe care numai Basescu o poate avea in aceasta tara. Noi, maine, daca se doreste un dialog cu USL pe bugetul pe 2012, maine suntem disponibili. De altfel, singurii care s-au vazut cu noi pe tema bugetului sunt cei din delegatia FMI si Comisia Europeana", a adaugat presedintele social-democratilor, Victor Ponta.

Presedintele Traian Basescu sustine ca si-ar fi dorit o cooperare cu Opozitia, dar ca liderii ei refuza acest lucru, obiectivul lor fiind doar acela de a da jos Guvernul.

"Depinde de coalitie, in primul rand. Nu va ascund ca eu as fi dorit o cooperare si cu Opozitia si toata lumea omite ca numai nu i-am rugat pe Ponta si pe Antonescu in primavara sa cooperam. Nu se poate, nu se poate! Obiectivul meu este sa contribui la mentinerea acestei coalitii, pentru ca aici nu discutam despre ce este bine sau ce nu este bine pentru un partid sau pentru altul.

V-o spun extrem de deschis: daca Romania ar intra macar si pentru o saptamana intr-o perioada de instabilitate politica, s-ar opri finantarile prompt, imediat", a raspuns seful statului miercuri, la RRA, intrebat de ce va depinde stabilitatea politica in 2011.

El a reiterat ca instabilitatea politica ar fi un "dezastru" pentru Romania, mentionand ca stie foarte bine cum este privita problema stabilitatii politice in lume.

"Eu cred ca, cel putin deocamdata, acest guvern trebuie sa-si duca misiunea mai departe. Atat timp cat Opozitia refuza orice cooperare si obiectivul lor este sa dea jos Guvernul, dar nu stiu ce pun in loc, sa dea jos presedintele, dar nu stiu ce pun in loc, mi se pare ca este foarte greu sa inchegi un dialog cu liderii Opozitiei", a spus Basescu, intrebat daca un alt guvern ar fi o varianta buna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Ponta Basescu, #Ponta buget 2012 , #PSD