Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta: USL intrerupe greva pentru Tratatul fiscal, nu pentru Basescu

Luni, 05 Martie 2012, ora 12:56
3362 citiri
Ponta: USL intrerupe greva pentru Tratatul fiscal, nu pentru Basescu

Presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat luni, dupa sedinta BPN, ca alesii USL isi vor intrerupe greva parlamentara pentru a participa la dezbaterea Tratatului de guvernanta fiscala, insa nu si pentru discursul din Parlament al presedintelui Traian Basescu, programat pentru 7 martie.

"Vom continua greva - exista o singura exceptie - momentul in care in Parlament va veni Tratatul de stabilitate, coordonare si guvernanta", a spus Ponta.

Liderul PSD a adaugat ca aceasta revenire temporara in Parlament nu inseamna ca parlamentarii USL vor participa si la discursul lui Traian Basescu, preferand sa se vada cu reprezentantii sindicatelor si cu alti membri ai societatii civile.

Linie dreapta pentru alegeri

Liderul social-democrat spune ca o alta decizie luata in BPN e ca toti parlamentarii aflati in functie sau care vor candida in colegiile detinute de cei din PDL sau UNPR trebuie sa se implice in campania electorala.

"Vreau sa anunt ca toti parlamentarii nostri care sunt in functie si vor candida in colegiile lor sau in colegiile detinute de pedelisti si "traseisti" (cum ii numeste Ponta pe cei din UNPR - n.red) trebuie sa se implice total in campania locala", a anuntat Ponta.

Intrebat despre definitivarea candidaturilor USL la locale, Ponta a precizat ca acestea sunt stabilite in 15 judete si ca se ajunge la intelegeri in cate 2-3 pe zi.

MRU sa-l demita pe Blejnar

Victor Ponta i-a cerut premierului Mihai Razvan Ungureanu, intr-o scrisoare, sa-l demita pe seful ANAF, Sorin Blejnar, despre care spune ca l-a atacat ilegal folosind institutiile statului.

Ponta spune ca seful Guvernului nu l-a contactat in legatura cu deschiderea unui dialog Putere-Opozitie pentru revenirea in Parlament.

"Nici nu mi-a scris, nici nu m-a sunat. Azi imi contuinui relatia episolara cu premierul - ii trimit documentele de la ANI, ANAF (...)are un functionar, domnul Blejnar. Pe care, daca are puterea necesara, il va schimba din functie (...) Blejnar si-a folosit institutia intr-o batalie publica, ceea ce e total ilegal", a mai afirmat Ponta.

Intrebat de presa "cat ii cere" lui Blejnar intr-un proces, Ponta a raspuns: "Mi-am adus aminte de vremurile cand eram procurorsi ceream pedeapsa cu executarea. Nu-i cer nimic, ii cer premierului Ungureanu, care nu fost implicat in matrapaz lui Blejnar sa nu-l acopere pe acesta", a conchis Ponta.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ponta greva Tratat fiscal, #Ponta Parlament discurs Basescu , #PSD