PSD - 1 mai fara mici si bere

Sambata, 01 Mai 2010, ora 10:39
2924 citiri
PSD - 1 mai fara mici si bere
Foto: Arhiva

Ma intreb, oare ce fac cititorii Ziare.com de 1 mai? Merg la mare, la munte, lucreaza sau au de gand sa se duca la protestele PSD?

Victor Ponta a decis anul acesta sa renunte la serbarile campenesti cu mici si bere, devenite o traditie din 2006 incoace, in favoarea protestelor a fost.

Anuntul a fost bine primit de Ion Iliescu, numai ca sindicalistii, care ar fi trebuit sa fie aliatii PSD in cadrul protestelor au refuzat sa ia parte la manifestatii. Liderii de sindicate au aratat pe rand ca se simt folositi si ca decizia PSD este doar o intentie reabilitare a imaginii partidului cu ajutorul sindicatelor.

Victor Ponta spunea ca nu mai este nimic de sarbatorit de 1 mai? Dumneavoastra simtiti ca mai aveti ceva de sarbatorit? PSD sustine ca de 1 mai lupta pentru dreptul romanilor la munca, impotriva somajului si impotriva Guvernului.

De ce credeti ca a decis Victor Ponta sa incalce o traditie impamantenita a PSD, care parea sa aiba succes in randul alegatorilor? Obiectivele declarate ar fi acela de a se apropia de semnificatia istorica a zilei de 1 mai si de a demonstrarea puterea filialelor PSD.

PSD cu mici si bere - "Micingurile" de 1 mai

Din 2006 inacoace, cat timp a condus PSD, Mircea Geoana incuraja pe liderii din teritoriu ai partidului sa organizeze serbari campenesti. In Bucuresti, festivismul era cel mai mare.

In 2007, PSD a blocat circulatia in Bucuresti pe cele mai importante strazi si a organizat un mars in urma caruia sustinatorii PSD au primit mici si bere in Parcul Izvor.

In 2008, micingul l-a avut in centrul atentiei pe Cristian Diaconescu, candidatul PSD la Primaria Capitalei. Participantii la miting s-au inghesuit pentru mici, dar si pentru hamburgeri.

In 2009, Marian Vanghelie, liderul PSD din sectorul 5, anunta un 1 mai "romanesc" cu mici, bere si fotomodele 60-90-60 care sa vanda micii.

In ciuda bunelor intentii declarate de social democrati, semnificatia zilei de 1 mai nu mai poate fi redobandita in Romania anului 2010. Sloganul "Vrem un alt Guvern, 1 MAI Corect" nu arata decat o miscare de imagine, putin marketing, toate folosite impotriva Guvernului Boc - a carui imagine este deja erodata.

Nimeni nu mai poate nega existenta somajului si necesitatea protestelor in vederea apararii dreptului cetatenilor la munca, poate ca cifrele difera. PSD nu are cum sa-si spele imaginea asociata pana acum cu mici si bere, si poate ca erau un instrument electoral mult mai bun decat pot fi acum protestele.

Atacurile PSD se indrepta spre personajele preferate ale presedintelui Basescu, in frunte cu Emil Boc si Elena Udrea: "Boc pentru Udrea. 1 Mai lingusitor ca altul", scrie pe un afis prin care PSD promoveaza mitingurile de Ziua Muncii.

Se pare ca mititeii si mustarul au cam patat si ei imaginea PSD, un partid tot mai dezmembrat, care trebuie sa-si gaseasca directia. Totodata, PSD ar trebui sa invete ca ceea ce i-ar oferi credibilitate in astfel de situatii este constanta si decizia de a face fapte bune intr-un mod natural, nu fortat de marketing, pentru a se pozitiona astfel pe scena politica.

PSD ar trebui sa renunte si in anii viitori la mici si la bere pentru a-si sustine cauza, iar anul acesta ar trebui doar sa-si asume criticile.

Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
#PSD 1 mai mici bere, #Victor Ponta PSD 1 mai, #PSD proteste 1 mai , #PSD
Comentarii
Poza Iogica
Iogica
rank 5
sunt asteptati peste 10.000 de manifestanti, la marele miting al fatarniciei. Jalinicii. Biata lume manipulata de hoti, tradatori, vanzatori de tara, traficanti, si nu mai scriu, ca iar vorbesc, singura, prin casa... de nervi.