PSD modernizeaza Romania cu Iliescu, Vanghelie si PCR (Opinii)

Duminica, 21 Aprilie 2013, ora 11:55
4371 citiri
PSD modernizeaza Romania cu Iliescu, Vanghelie si PCR (Opinii)
Foto: Ziare.com

Victor Ponta anunta ca PSD este cel care va moderniza Romania. Pentru a nu exista niciun dubiu, Congresul partidului i-a desemnat printre promotorii modernizarii pe Ion Iliescu, Marian Vanghelie si Robert Negoita, un mai nou nostalgic al comunismului.

"Suntem cel mai puternic, cel mai modern, cel mai dornic si dispus la modernizare partid al Romaniei", a sustinut Victor Ponta in discursul de incheiere al Congresului PSD. O concluzie realista a doua zile de discursuri si atitudini una mai progresista si mai modernista ca alta.

Inca din primele ore ale congresului a transparut nevoia de progres a pesedistilor. Ei l-au intampinat cu aplauze prelungite si in picioare pe condamnatul penal Nastase Adrian, o apreciere calduroasa a eforturilor de modernizare din perioada 2000-2004. Inovatiile tehnologice din acea perioada au permis ca presa sa emita pe un singur canal, dinspre Palatul Victoria, iar fondurile sa fie colectate modern tot pe un singur canal, inspre Palatul Victoria.

"Nu mai spun cuvantul ala al meu mangleala ca suna urat", a subliniat direct Marian Vanghelie spiritul vremurilor din PSD. Entuziasmati de atitudinea novatoarea a primarului de Ferentari, delegatii l-au votat masiv ca vicepresedinte al partidului, clasandu-se pe locul doi ca numar de voturi.

Un alt semn al modernizarii PSD a fost reprezentat de discursul mobilizator al mereu tanarului Ion Iliescu. "Acest congres va da un nou combustibil ideatic participantilor si militantilor. Sa raspundem cerintelor de baza ale societatii, un partid social-democrat este, inainte de toate, slujitorul celor multi", a spus in cuvantarea sa Ion Iliescu. Apoi a explicat si noua conceptie asupra Uniunii Social Liberale.

"USL este un fel de alianta intre munca si capital. Exponentii muncii si oamenilor muncii, ai salariatilor, cu exponentii capitalului", a trasat Ion Iliescu noile teze, moderne, privind colaborarea cu partidele fratesti. In semn de apreciere si inalta stima pentru viziunea sa, Ion Iliescu a fost reales presedinte de onoare al PSD.

Exponent al oamenilor muncii proprietari de hoteluri, ziare si sute de terenuri, Robert Negoita a simtit imediat incotro bate vantul progresului.

"Ma uitam in sala si mi-am amintit de alte congrese - congresele pe care care le priveam la televizor, cand eram tanar, eram inca minor - congresele Partidului Comunist. Si ma gandeam cat de mult seamana.

Ce avem nevoie astazi si ce faceau comunistii pe vremuri? Oare avem nevoie de locuri de munca, avem nevoie de industrie performanta, avem nevoie de o agricultura dezvoltata, avem nevoie de locuinte? Avem nevoie. Asta au vrut comunistii, avem de invatat de la ei. Haideti sa invatam de la ei, sa nu ne fie jena", a exprimat inflacarat Robert Negoita in aplauzele participantilor la Congres.

Robert Negoita a acceptat si el sa contribuie la calauzirea Romaniei spre noi culmi de civilizatie si progres din postura de vicepresedinte al PSD.

Insa cea mai sugestiva dovada a relatiei dintre PSD si modernizare a furnizat-o insusi simbolul noilor abordari ale partidului, presedintele unanim reales Victor Viorel Ponta. Premierul a avut nevoie de ajutor pentru a utiliza sistemul electronic de vot.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Congres PSD modernizare, #Victor Ponta modernizare Romania, #Iliescu congres PSD, #Vanghelie congres PSD , #PSD