PSD si PES: Masurile Guvernului sunt imorale, iresponsabile si contraproductive

Luni, 24 Mai 2010, ora 15:29
1091 citiri
PSD si PES: Masurile Guvernului sunt imorale, iresponsabile si contraproductive
Foto: arhiva

Victor Ponta, presedintele PSD, si Paul Nyrup Rasmussen, presedinte PES, au declarat, intr-o declaratie de presa comuna, ca majoritatea guvernamentala de dreapta din UE distruge statul bunastarii, iar despre masurile anuntate de Guvernul Boc spun ca sunt "imorale si iresponsabile".

"Romania este pe punctul de a atinge o criza sociala critica. Pensionarii primesc o pensie lunara medie de 160 de euro. Mortalitatea infantila are cea mai mare rata din intreaga Uniune Europeana. Sub presiunea panicii si a paranoiei instalate pe pietele financiare si in contextul acordului cu Fondul Monetar International, 15% din valoarea pensiilor si un sfert din drepturile banesti ale copiilor sunt taiate.

Aproximativ 40% din spitale se inchid. Rezultatul final va fi sfarsitul statului bunastarii", se arata intr-o declaratie de presa comuna, semnata de presedintele PSD, Victor Ponta, presedintele PES, Paul Nyrup Rasmussen, presedintele PES Women, Zita Gurmai, presedintele Organizatiei de Femei a PSD, Rovana Plumb, si vicepresedintele social-democrat Valeriu Zgonea.

Semnatarii documentului mai spun ca masurile de austeritate luate de Guvernul roman fata de sistemul de sanatate si de drepturile copilului sunt "atat imorale, cat si neprincipiale", incalcand Carta Drepturilor Fundamentale din Uniunea Europeana. "Avand in vedere situatia saraciei in randul copiilor si rata mortalitatii infantile din Romania, aceste masuri reprezinta un atac evident la adresa drepturilor copilului", se arata in declaratia de presa.

Acestia sustin ca Romania nu face decat sa urmeze linia ideologica a celorlalte guvernari de dreapta din UE.

"Exista o explicatie simpla pentru aceste masuri de austeritate draconice: Uniunea Europeana are o majoritate guvernamentala de dreapta care isi impune cu fermitate ideologia. Aceasta ideologie se bazeaza pe ideea ca pierderile trebuie suportate de societate, in timp ce castigurile raman privatizate. Guvernul de dreapta din Romania, sub presiunea Fondului Monetar International, a optat pentru aceasta varianta, aruncand, astfel, responsabilitatea si costurile actualei crize economice pe umerii copiilor, ai muncitorilor si ai pensionarilor", se mai arata in declaratia de presa citata.

Social-democratii mai spun ca aceasta "ofensiva" a conservatorilor europeni va distruge coeziunea sociala si pericliteaza obiectivul central al UE, "pacea si securitatea", atentionand ca inrautatirea situatiei populatiei sarace va conduce la o scadere a comertului si a cererii pe plan intern. Mai mult, masurile pe care intentioneaza sa le ia Guvernul Boc vor duce la "sfarsitul statului bunastarii" si in Romania.

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Ponta masuri Guvern imorale, #Ponta presedinte PSD , #PSD