Victor Ponta, avocatul femeilor batute

Luni, 08 Martie 2010, ora 14:10
905 citiri
Victor Ponta, avocatul femeilor batute

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat luni ca formatiunea pe care o conduce va face toate demersurile concrete si va colabora cu asociatii nonguvernamentale pentru a completa legea de combatere a violentei in familie si a punerii in practica a ceea ce Romania si-a asumat in cadrul UE.

"Exista persoane abuzate, iar majoritatea acestora sunt compuse din persoane de sex feminim. De 8 martie in afara de flori sau zambete, mai mult sau mai putin formale, exista o responsabilitate mai mare pentru a avea o strategie nationala de combatere a violentei in familie si a punerii in practica a ceea ce Romania si-a asumat in cadrul UE.

Se pare ca si in acest domeniu suntem in afara statutului UE. Vom face toate demersurile ca PSD sa aiba o strategie cu masuri concrete", a mentionat liderul PSD luni, dupa sedinta Biroului Permanent.

Victor Ponta a mai anuntat ca social democratii vor lua toata atitudinea politica vizavi de situatia concedierilor de la CFR.

"La CFR se observa incompetenta si interesele obscure ale lui Berceanu de a slabi atat de tare o institutie a statului incat in momentul in care va fi privatizata sa fie cumparata pe nimic. Nu se poate sa fie dati afara in timp ce pentru clientii politici exista prime, bonusuri si salarii de merit. Pretul pentru aceste beneficii este darea afara a miilor de oameni de la CFR", a mai mentionat social democratul.

Ponta a declarat ca PSD a atacat textul legii functionarilor publici "pe calea contestatiei la CCR" si de asemenea va depune si o sesizare la Comisia Juridica a Camerei Deputatilor.

"PSD va depune luni sau marti o motiune la Camera Deputatilor pe activitatea ministrului Muncii, Mihai Seitan, care este catastrofala. Aceasta sta la baza somajului, la aplicarea aberanta a legii salarizarii si a modului iresponsabil in care a fost trimisa legea pensiilor la Parlament.

Vrem sa fie modificata legea pensiilor in mod rational. Facem apel la Traian Basescu sa isi tina cuvantul atunci cand spunea ca politizarea functiei din administratia publica este un lucru rau. Vrem ca functia publica sa nu coincida cu culoarea portocalie in Romania", a mai conchis liderul PSD.

Victor Ponta a mai spus ca pozitia PSD fata de ceea ce se intampla la Senat este neschimbata, iar batalia dusa de PD-L in acest moment nu este numai neconstitutionala, ci este de fapt una care arata ca democrat liberalii incalca orice regula constitutionala pentru a-si proteja aliatii, adica "copiii din flori, asa zisi parlamentari independenti".

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Victor Ponta violenta dometica, #PSD motiune Mihai Seitan , #PSD