Victor Ponta: Eu nu sunt Traian Basescu si Crin Antonescu nu e Teodor Stolojan

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 19:45
2012 citiri
Victor Ponta: Eu nu sunt Traian Basescu si Crin Antonescu nu e Teodor Stolojan

Victor Ponta, liderul PSD, a declarat marti ca nu exista nicio asemanare intre cuplul Ponta - Antonescu si cel Traian Basescu - Teodor Stolojan si a subliniat ca isi doreste ca liderul PNL sa castige alegerile prezidentiale.

"Eu nu sunt Traian Basescu si Crin Antonescu nu e Teodor Stolojan, nu avem nicio legatura. (...) In toate sondajele, Crin Antonescu este de departe candidatul nunarul unu si am fi stupizi sa punem un alt candidat. Cred cu tarie ca nu trebuie sa o lasam in ceata, Crin Antonescu este candidatul nostru", a declarat Victor Ponta, la RTV.

Intrebat daca nu ia in calcul si posibilitatea aparitiei unui alt candidat, Ponta a spus ca a luat in considerare optiunea alegerilor preliminare in partid, pentru stabilirea candidatului la alegerile prezidentiale. "Eu o sa fiu seful de campanie al lui Crin Antonescu", a precizat Ponta.

Victor Ponta a declarat ca PSD a invatat din greselile facute in 2008 si 2009, cand a renuntat la Sorin Oprescu la alegerile pentru primarie si a decis sa il sustina pe Mircea Geoana, in loc sa ii ofere sprijinul lui Crin Antonescu pentru turul doi al alegerilor prezidentiale din 2009.

"In 2009, toti am stiut ca daca in turul doi era Antonescu castiga detasat, iarasi am luat o decizie politica. (...) Eu cred ca in acest moment, Romania nu era condusa de Traian Basescu", a declarat Victor Ponta.

Nastase: La Mircea Geoana, ego-ul reapare mult prea rapid

M-a deranjat ca Geoana a pierdut alegerile mergand la piscina la Vantu

Intrebat de ce liderii PSD s-au aratat deranjati de vizita facuta de Mircea Geoana in Statele Unite, Victor Ponta a raspuns: "La domnul Geoana m-a deranjat ca a pierdut alegerile in fata lui Traian Basescu prin faptul ca s-a dus la piscina la domnul Sorin Ovidiu Vantu".

Victor Ponta a declarat insa ca nu va discuta situatia lui Mircea Geoana cu biroul permanent al partidului si nu are de gand sa faca nimic ce ar putea duce la pierderea functiei de presedinte al Senatului, detinuta de Mircea Geoana.

"Functia de presedinte al Senatului nu este o functie castigata de Mircea Geoana, este o functie politica. (...) Nu sunt de acord sa fac nimic care sa duca la pierderea aceste functii in fata PDL, este o functie a PSD", a spus Ponta.

In ceea ce priveste vizita sefului Senatului in Statele Unite, care nu a fost anuntata in prealabil, Victor Ponta sustine ca "cineva la Senat se joaca cu stampila", amintind si de episodul in care Emil Boc a fost chemat la o sedinta a Senatului si senatorii nu s-au prezentat, deoarece nu fusesera informati cu privire la sedinta respectiva.

"Domnul Geoana ii prosteste pe cei din America, eu am intrebat la Senat sa vad daca a existat un mandat al Senatului si nu a existat. Noi in Romania ne-am obisnuit sa radem de anumite personaje politice, insa n-as vrea sa rada si oamenii aia de la Washington de noi. (...) Avem o problema, fiecare cum prinde o stampila fuge cu ea in lume", a declarat Victor Ponta.

Cativa senatori PSD vor ca Geoana sa fie revocat de la sefia Senatului

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, s-a intalnit luni, in prima zi din vizita de lucru in SUA, cu reprezentanti ai Bancii Mondiale, ai Consiliului National de Securitate al SUA si cu reprezentanti ai mediului de afaceri american, pentru a discuta subiecte economice si legate de securitatea nationala.

Trei senatori PSD, Cosmin Nicula, Iulian Badescu si Daniel Savu, i-au cerut lui Victor Ponta sa il revoce pe Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului, pe motiv ca acesta nu si-a anuntat vizita in SUA.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Victor Ponta, #Ponta Basescu Stolojan , #PSD