Victor Ponta, in exil. Cine salveaza PSD? Mai merita salvat? (Opinii)

Joi, 25 Iunie 2015, ora 07:49
8640 citiri
Victor Ponta, in exil. Cine salveaza PSD? Mai merita salvat? (Opinii)
Foto: Ziare.com

Gata, a trecut si strategia de aparare, presedintele are mai multe atributii in zona executiva.

Gabriel Oprea se transforma, pe zi ce trece, din premier interimar in premier plin. In opinia mea, toata vanzoleala de la Istanbul, din salonul lui Victor Ponta, nu e decat un semn de criza majora a ceea ce a mai ramas din PSD.

Cred ca in zilele urmatoare vom vedea cum actualii ministri ii vor jura credinta vesnica lui Gabriel Oprea si cum o parte dintre pesedisti vor cauta salvarea in bratele generalului.

In opinia mea, social-democratii sunt atat de prabusiti incat le va fi greu sa stranga randurile pentru alegerile din 2016. Si chiar daca le vor strange, ce le vor spune alegatorilor? Noi suntem cei care ne punem pe masa de operatie ca sa scapam de procurori?

In fond, cred ca PSD a pierdut pe propria mana. Ce partid e acela care nu e in stare sa-si dea jos liderul dupa ce a pierdut alegerile? Realizeaza cineva cata coruptie e acolo incat sa sacrifici tot, numai ca sa ramai la putere? Si asta in orice conditii.

In noul context de securitate, cu o noua strategie de aparare votata in Parlament, la mustata, cu doua unitati militare NATO infiintate in garnizoana Bucuresti, cu un inamic la Rasarit, Romania a intrat intr-o noua etapa - aceea de gardian al lumii democratice.

Acest nou rol seamana cu cel jucat de Austria in timpul Razboiului Rece cu toate beneficiile si riscurile care decurg de aici.

Isi imagineaza cineva ca poate sa conduca destinele Romaniei in aceasta etapa fara a fi un stalp al societatii libere si un aparator al statului de drept, fie doar si la nivel declarativ?

Cred ca, in viitorul apropiat, politicienii care au sponsori din afara lumii democratice nu vor mai avea niciun spor la Bucuresti si vor fi tratati ca inamici.

De fatpt, cred ca aceasta e marea problema a PSD. A fost un partid care a refuzat sa se modernizeze, a refuzat sa modernizeze Romania si a guvernat prin minciuna, pacalindu-i pe cei mai neajutorati membri ai societatii.

In opinia mea, aceasta fuga de votul celor din diaspora arata exact fundamentul strategiei politice a PSD. Si asa a fost mereu. FSN si FDSN, la vremea respectiva, au fugit de Punctul 8 de la Timisoara, au fugit de "golanii" din Piata Universitatii, au fugit de romanii care au trait in strainatate, iar astazi PSD fuge de cei alungati peste granite pentru ca aici li s-au oferit galeti in schimbul voturilor.

Social-democratii nu au mai trecut niciodata printr-o asemenea criza. Au pierdut alegerile in 1996, dar s-au grupat in jurul lui Ion Iliescu si au revenit la putere, in 2004, Adrian Nastase a pierdut, dar a guvernat din "umbra", sustinand guvernul minoritar condus de Tariceanu in batalia cu Traian Basescu.

In 2012, gloria de la inceputul deceniului noua parea ca s-a reintors din momentul in care Victor Ponta a luat puterea. Acesta si-a unit fortele cu Crin Antonescu si cu Dan Voiculescu si eu am vazut cum au incercat sa restaureze coruptia din perioada de aur a lui Nastase si sa anihileze DNA. Dar s-au lovit de un zid. Iar acel zid, astazi, s-a daramat peste ei.

Crin Antonescu s-a retras din prima linie, Dan Voiculescu e la inchisoare, iar Victor Ponta - in exil, ferindu-se de procurori.

Cine mai salveaza PSD? Mai incearca cineva?

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Ponta PSD salvat, #Ponta tradat PSD, #Ponta exil Turcia , #PSD
Comentarii
Poza CIOCOII_NOI_ROZALII
CIOCOII_NOI_ROZALII
rank 5
PSD trebuie scos urgent în afara legii!
Poza padrone
padrone
rank 5