Victor Ponta: Nu mi-au picat bine toate atacurile lui Crin

Luni, 01 Noiembrie 2010, ora 11:20
2405 citiri
Victor Ponta: Nu mi-au picat bine toate atacurile lui Crin
Foto: Arhiva

Victor Ponta, recunoaste ca este deranjat de atacurile lansate la adresa lui de catre liderul PNL Crin Antonescu, dar vrea sa coopereze cu liberalul in lupta impotriva sistemului Basescu.

"Sigur ca nu mi-au picat bine toate atacurile lui Crin la adresa mea, dar nu-mi trece prin cap sa reactionez la ele, asa e el, nu se mai schimba acum. Eu pot si trebuie sa evoluez si sa fiu mai intelept! In primul rand, a fost prima data cand el a vorbit frumos de PSD ca partid si pentru mine asta este tot ce conteaza.

In al doilea rand, problemele personale ale lui cu mine nu este cazul sa le transform in ceva politic (si mai ales nu public) ; pot sa inteleg o atitudine a lui de lupta concurentiala pentru viitoarele pozitii publice, dar astept cu rabdare ca si Crin sa realizeze ca nu cu mine se va bate in 2014 (asa cum eu m-am lamurit ca preocuparile si aspiratiile mele politice nu se intersecteza cu ale lui).

Inclusiv faptul ca, fiind mai tanar, am multe de invatat, il consider normal - experienta nu vine decat prin multe multe batalii, evident ca ca am atatea in fata! Asa ca drumul pe care eu il vad este acela al cooperarii asumate, cred cu tarie ca obiectivul major - lupta contra sistemului Basescu - este cu mult mai important decat ceea ce ne poate desparti. Si ca datoria mea e sa-mi apar Partidul, nu "onoarea mea nereperata", scrie Victor Ponta pe blogul personal.

In ciuda micilor neintelegeri dintre cei doi lideri ai Opozitiei, Ponta crede ca decizia corecta a PSD este sa faca tot ce tine de ei ca sa lupte impreuna cu PNL impotriva sistemului lui Basescu si al PD-L.

"Sigur ca e greu sa taci mereu si sa incasezi lovituri din lateral, dar cred ca merita acest pret tocmai pentru ca suntem si vom ramane partidul mai mare si mai puternic, nu trebuie sa dam si in dreapta si in stanga ca sa supravietuim.

Daca, pana la urma, liberalii vor ramane intr-o relatie clara cu noi sau vor merge pe ideea unei impacari cu o iluzie de PD-L "curatat" de petele basesciene - asta e decizia lor. Dar noi, repet, trebuie sa facem o oferta clara si sincera, ca sa nu existe scuza ca in decembrie 2008, ca nu au fost lucrurile clare. Eu nu am nicio ezitare sa merg in aceasta directie cu toata buna credinta, asteptand desigur si o reactie din cealalta parte", mai noteaza liderul social democrat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Victor Ponta relatie PNL, #deranjat atacuri Crin Antonescu , #PSD