Victor Ponta, pe primul loc in topul preferintelor la prezidentiale Sondaj CSCI

Duminica, 18 Mai 2014, ora 12:58
3684 citiri
Victor Ponta, pe primul loc in topul preferintelor la prezidentiale Sondaj CSCI

Premierul Victor Ponta (PSD-UNPR-PC) ar obtine, in primul tur al alegerilor prezidentiale, sprijinul a 43% dintre respondentii sondajului national CSCI, desfasurat in perioada 12-14 mai.

Intrebati cu cine ar vota daca duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidentiale, 21% dintre cei chestionati au spus ca alegerea lor ar fi Mihai Razvan Ungureanu (FC), 9% au declarat ca l-ar vota pe Crin Antonescu (PNL), iar 7% cu Elena Udrea (PMP).

Alti posibili candidati la alegerile prezidentiale ar inregistra scoruri mai mici, potrivit rezultatelor sondajului. Astfel, Dan Diaconescu (PP-DD) ar fi votat de 6% dintre cei chestionati, Corneliu Vadim Tudor (PRM) de 5%, si tot 5% ar opta pentru Catalin Predoiu (PDL), iar pentru candidatul UDMR, Kelemen Hunor, si-au exprimat sustinerea 4% dintre cei intervievati.

Participantii la sondaj au evaluat si activitatea lui Traian Basescu ca presedinte al Romaniei, 69% dintre acestia declarandu-se nemultumiti (38% 'foarte nemultumit' si 31% 'destul de nemultumit'), iar 26% aratandu-se multumiti de activitatea acestuia (22% 'destul de multumit', 4% 'foarte multumit'). Un procent de 5% dintre cei chestionati au ales sa nu raspunda sau sa raspunda cu "nu stiu" la aceasta intrebare.

Respondentii la sondaj s-au aratat, in procent de 67%, impotriva ideii ca presedintele Traian Basescu sa ocupe functia de premier odata ce isi va incheia mandatul (53% 'total impotriva', 14% 'partial impotriva'). In favoarea acestei posibilitati s-au exprimat 28% dintre romanii chestionati (14% 'total de acord', 14% 'partial de acord'), iar 5% au ales sa nu raspunda sau sa raspunda cu 'nu stiu' acestei intrebari.

De asemenea, 46% dintre respondenti au afirmat ca este mai bine pentru Romania ca presedintele si premierul sa provina din formatiuni politice diferite, in timp ce 33% au sustinut ca este mai bine ca presedintele si premierul sa provina din randul aceleiasi formatiuni. La aceasta intrebare nu au raspuns sau au raspuns cu 'nu stiu' 21% dintre cei chestionati.

Sondajul a fost realizat pe populatie adulta, neinstitutionalizata, folosindu-se metoda CATI si insumand 1080 de interviuri. Esantionul este multistadial cluster, cu selectia probabilistica a persoanelor si a fost validat pe baza datelor INSSE 2011 si a recensamantului populatiei 2002. Eroarea tolerata este de 3,1%, la un nivel de probabilitate de 0,95.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#sondaj CSCI Victor Ponta, #Victor Ponta candidat presedintie , #PSD