Victor Ponta si Karoly Borbely, in Raliul Aradului

Duminica, 07 August 2011, ora 00:03
2135 citiri
Victor Ponta si Karoly Borbely, in Raliul Aradului
Foto: Arhiva

Cea de a III-a editie a Raliului Aradului, contand ca a VI-a etapa a Campionatului National de Raliuri editia 2011, a prilejuit si o interesanta confruntare in plan sportiv intre doi tineri politicieni - presedintele PSD, Victor Ponta, si Borbely Karoly (UDMR), secretar de stat in Ministerul Economiei.

Membri ai aceiasi echipe, Jack Daniels Rally Team, Ponta si Borbely au concurat ca si copiloti ai lui Edwin Keleti si respectiv Titi Aur, amandoua echipajele alergand pe Mitsubishi Lancer Evo (MLE).

Startul s-a dat din fata Palatului administrativ al municipiului Arad, primul autoturism care a plecat in cursa fiind un Subaru condus de primarul Aradului, Gheorghe Falca, care a participat in afara concursului.

La start au asistat, intre altii, Doina Melinte, presedintele Autoritatii Nationale pentru Tineret si Sport, venita special la Arad pentru acest eveniment, si fostul campion mondial la box Mihai Leu, unul dintre organizatorii competitiei.

Desfasurat timp de doua zile, vineri si sambata, Raliul Aradului conteaza atat pentru Campionatul National de Raliuri - Dunlop, competitie organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS), cat si pentru Campionatul de raliuri al Ungariei, urmand sa se intocmeasca atat clasamente separate, cat si un clasament "open" in care vor aparea atat pilotii romani, cat si cei unguri.

Prima proba a competitiei a fost "superspeciala" desfasurata pe Kartodromul "Vik Power", o parte din parcurs fiind cu asfalt, iar o alta parte cu macadam.

Dintre cele 99 de echipaje inscrise initial s-au aliniat la start 92, 49 din Romania si 43 din Ungaria, 34 de echipaje din tara vecina concurand in prima liga, iar restul in cea de-a doua.

In clasamentul contand pentru Campionatul National de Raliuri - Dunlop, primul loc a fost ocupat de echipajul Titi Aur - Borbely Karoly, pe Mitsubishi LE IX, cronometrat cu timpul de 2 min 22 sec 6/10, urmat la o zecime de echipajul Keleti Edwin - Victor Ponta, pe Mitsubishi LE X, respectiv de maghiarii Szabo Gergo - Kohler Zoltan, campioni nationali en-titre ai Romaniei, pe Mitsubishi LE IX, la alte 9/10.

In clasamentul pentru Campionatul National al Ungariei, pe primul loc s-a clasat echipajul Butor Robert - Bacigal Igor, pe Peugeot 207 S2000, cronometrat in 2 min 14 sec 5/10, urmat de Toth Janos - Tagai Robert, pe Peugeot 207 S2000, la 2 sec 4/10 si Ashenbrenner Gyorgy (ASI) - Piko Zsuzsa pe Mitsubishi LE IX, la alte 1 sec 4/10.

Diferenta in viteza de alergare dintre pilotii romani si cei unguri a rezultat din faptul ca, potrivit regulamentelor FRAS, primii au alergat in "superspeciala" avand autoturismele echipate cu pneuri pentru macadam, in vreme ce piloti unguri, care au putut alege ce pneuri au dorit, au optat pentru gume pentru asfalt.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#raliu Arad Victor Ponta, #raliu Arad Karoly Borbely , #PSD