Victor Ponta: Socialistii au pregatit un candidat la presedintia Comisiei Europene

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 21:01
3054 citiri
Victor Ponta: Socialistii au pregatit un candidat la presedintia Comisiei Europene
Foto: Ziare.com

Premierul Victor Ponta a anuntat, luni, la iesirea din sedinta USL, ca miza PSD de anul acesta este reprezentata de alegerile europarlamentare din 2014, socialistii europeni avand un candidat la presedintia Comisiei Europene.

Dupa ce a anuntat, sambata, la Congresul PSD, ca social-democratii si liberalii merg separat la alegerile europarlamentare de anul viitor, prim-ministrul a spus ca Partidul European Socialist (PES), la care este afiliat PSD, are un candidat pentru presedintia CE, aceasta fiind miza electorala.

"Eu le-am spus la Congres militantilor PSD sa nu se culce pe-o ureche ca am castigat alegerile, avem europarlamentarele anul viitor, aceasta este miza. Avem sansa sa avem mai multi europarlamentari decat popularii, avem chiar un candidat pentru Comisia Europeana. Este un candidat cu sanse foarte mari (...)O persoana pe care o cunosc foarte bine si care cunoaste foarte bine Romania", a declarat Ponta.

Premierul a adaugat ca ar fi un avantaj foarte mare ca un socialist sa fie in fruntea CE si ca, desi acum Comisia este condusa de populari, sunt sanse foarte mari ca anul viitor socialistii sa preia carma. "Este o persoana pe care o cunosc si care va fi anuntata in mai sau in iunie, cand este Consiliul Socialistilor Europeni", a informat premierul.

Ponta: PSD si PNL merg separat la europarlamentare, nu vor mai fi sub umbrela USL

Intrebat cum ii raspunde lui Crin Antonescu, care l-ar fi acuzat ca a anuntat prea din scurt campania electorala a PSD pentru europarlamentare, Ponta a spus ca declaratia liberalului a fost interpretata gresit de presa. "Am stiut de mult timp ca nu putem candida impreuna, dar eu nu anunt in USL ce face PSD-ul. Am spus clar de o suta de ori ca nu mergem impreuna", a mai spus Ponta.

La randul sau, Crin Antonescu a fost rugat de jurnalisti sa comenteze declaratiile lui Victor Ponta. Presedintele PNL a spus ca isi mentine afirmatiile, pe care nu le-ar numi "critici" ci mai degraba "observatii". "Le mentin. Daca nu erau niste constatari la care sa tin, nu le-as fi facut. Nu e vorba de vreun conflict, de un atac, de vreun repros... Pur si simplu sunt consideratii pe care le mentin", a afirmat el, la iesirea de la sedinta USL.

PSD si PNL vor merge separat la alegerile europarlamentare din mai 2014, potrivit anuntului facut, sambata, in cadrul celei de-a doua zi a Congresului PSD, de catre liderul social-democrat Victor Ponta. "De luni, incepem campania pentru alegerile europarlamentare din 2014. De luni o incepem, pentru ca in mai 2014 nu vom mai avea la aceste alegeri umbrela USL. Veti putea sa demonstrati in fiecare organizatie, comuna, oras, judet care e capacitatea noastra de mobilizare, sprijnul pe care PSD il are", a spus prim-ministrul.

In schimb, Crin Antonescu s-a declarat perfect de acord cu anuntul presedintelui PSD ca social-democratii si liberalii sa participe separat la alegerile europarlamentare de anul viitor, dar l-a contrazis pe partenerul sau de guvernare, atunci cand a venit vorba despre durata campaniei electorale.

Antonescu il contreaza pe Ponta: Nu cred ca o campanie electorala de un an este binevenita

"Cred ca era de preferat ca avem o decizie in interiorul USL, ar fi fost de preferat in locul anuntului unilateral, dar este o decizie de forma, nu de fond. Avem o diferenta de opinie in legatura cu un aspect al acestui anunt: nu suntem de acord ca, de astazi sa inceapa campania electorala pentru europarlamentare. Nu cred ca o campanie electorala de un an pentru alegerile europrlamentare este binevenita", a spus, luni, Antonescu intr-o conferinta de presa.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Victor Ponta europarlamentare, #candidat socialist Comisia Europeana, #europarlamentare PSD PNL , #PSD