Barca alegorica a lui Ponta si Dragnea (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 22 Aprilie 2014, ora 18:02
10105 citiri
Barca alegorica a lui Ponta si Dragnea (Opinii)
Foto: Facebook/Victor Ponta

Imaginea celor doi oficiali asezati cu mainile in san in varful unei barci trasa de sase jandarmi si pompieri pe o ulita inundata cu apa pana la glezne, ca un vaporas de jucarie impins intr-un lighean, e la fel de reusita ca si carele alegorice in varful carora se plimba cocotat prin Constanta primarul Radu Mazare.

Puterea simbolica a pozei sta nu doar in ridicolul si ipocrizia fara margini a situatiei in sine sau in intarzierea cu care au reactionat, cat mai ales in mesajul implicit pe care il transmit cei doi oficiali plimbati ca sfintele moaste prin localitate dupa trecerea viiturii.

Vizita premierului si vicepremierului in localitatea lovita de inundatii din judetul Teleorman, unde Liviu Dragnea a fost seful CJ aproape 12 ani, a avut loc in a treia zi dupa ce apele au inundat casele oamenilor si le-au distrus gospodariile.

In acest caz, cel mai elegant lucru pe care ar fi putut sa il faca ar fi fost sa stea la biroul lor de unde sa coordoneze mult mai eficient si rapid actiunea de refacere a ceea ce apele au distrus. N-a fost sa fie asa.

S-or fi gandit liderii PSD ca nu da bine, totusi, sa nu dea deloc prin zonele inundate in timpul Pastelui sau, mai rau, si-or fi spus ca nu strica sa mai adune niste procente in campania electorala generala care domina acest an.

In realitate, cine priveste imaginile cu Ponta si Dragnea in barca trasi prin apa care nu ajunge nici la jumatatea gleznei intelege ca adevaratii sinistrati sunt chiar ei, oficialii statului, premierul si vicepremierul. Ei au nevoie de ajutor si asupra lor ar trebui actionat urgent pentru a imbunatati in mod real situatia celor care sunt loviti frecvent de astfel de dezastre naturale.

Daca nu ar fi insistat sa se plimbe alegoric cu barca prin sat, Ponta si Dragnea ar fi aflat poate mai usor ca a rezolva macar o parte din problemele care apar fara gres in Romania dupa fiecare ploaie sau ninsoare mai consistenta inseamna sa identifici si sa actioneze asupra zonelor expuse unor astfel de pericole constant.

Din neglijenta si blazarea autoritatilor locale, din incompetenta sau poate rea vointa a institutiilor centrale si din cauza unor administratori care nu respecta si nu pun in aplicare legea, suntem martori an de an la tragedii care lovesc inevitabil intr-o zona sau alta a tarii.

Primariile le-au ingaduit oamenilor sa isi construiasca gospodariile in zone cu risc ridicat de inundatii, Consiliile Judetene nu au avut interesul si nu au gasit motivatia necesara pentru a construi un sistem complex de diguri, iar Guvernul nu are pe lista de prioritati niciodata o strategie nationala de salvare si izolare a locuintelor din zonele cu risc ridicat de inundatii.

Poate ca daca autoritatile centrale ar incerca sa explice dificultatea situatiei si fortele necesare pentru imbunatatirea ei, oamenii direct implicati si societatea ar intelege intr-un final ca suntem prea saraci pentru a ne permite sa intervenim si altcandva decat exclusiv dupa producerea tragediei, si atunci doar pentru a reface imaginea negativa care s-ar putea lipi de un politician sau altul.

Pe scurt, niciun om rational nu asteapta minuni de la Guvernul Ponta, asa cum ne-au invatat predecesorii sai Tariceanu, Boc si Mihai Razvan Ungureanu, dar ce soi de om trebuie sa fii sa accepti ca o trupa de oameni sa te plimbe cu barca prin mijlocul satului, in a treia zi dupa Inviere, cand apa deja s-a retras din gradinile si casele localnicilor?

Ironia e ca, dupa aventura din Teleorman, s-a vazut si mai bine ce a ramas in urma domniei lui Liviu Dragnea in judet.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Ponta Dragnea barca, #Ponta Dragnea inundatii Teleorman , #stiri Victor Ponta
Comentarii
Poza Ponta Mahmoud Ahmadinejad
Ponta Mahmoud Ahmadinejad
rank 4
Arca lui Iliescu-KGB în locul căruței care s-a răsturnat la Caracal.