Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Capul lui Ponta vrem! (Opinii)

Duminica, 12 Februarie 2012, ora 14:14
5477 citiri
Capul lui Ponta vrem! (Opinii)

Nu crede nimeni ca guvernul Ungureanu va muta muntii mai aproape de litoralul Marii Negre, dupa cum oricine este interesat de ceea ce se intampla in Romania stie ca nu va fi greu, ci imposibil ca acesta sa faca istorie pentru a ramane ca moment de referinta in analele neamului atata timp cat dispunem de o clasa politica retrograda, concentrata doar pe bunastarea personala, incapabila sa priceapa ca aceasta este direct proportionala cu starea economica a tarii.

Poate ca intentiile primului ministru sunt bune, poate ca isi doreste sa faca ceva pentru tara, insa namolul in care se scalda politica romaneasca, mai tare ca o stanca de granit, l-a acoperit inca dinainte sa se aseze in scaun. Felul in care a fost alcatuit guvernul este cea mai buna dovada, lucru sesizat si de surprinzatorul Victor Ponta in discursul sau.

Un discurs care a starnit polemici, a umplut ecranul canalelor de stiri, dar a carui esenta i-a facut pe Antonescu si Voiculescu sa tremure de nervi si neputinta.

Paradoxal, schimbarea guvernului nu serveste asa cum s-a spus coalitiei, ci Opozitiei si mai exact lui Victor Ponta, care simte cum incet, dar sigur, i se intinde covorul rosu spre palatul Victoria. Ironia sortii, chiar de catre dusmanul sau de moarte, Traian Basescu. Pare bizar, dar daca ne intoarcem in timp si coroboram cu ceea ce se intampla in prezent, putem vedea cat de frumos au colaborat cei doi inamici.

In primul rand, condamnarea lui Adrian Nastase. Nu se indoieste nimeni ca daca nu ar fi existat presiunea pusa pe justitie, acesta ar fi trecut prin salile de judecata ca gasca prin apa si chiar daca va castiga recursul, nu va mai fi un contracandidat pentru creatia sa. Mai apoi a venit solicitarea catre PE de a sanctiona Romania, ceea ce l-a facut pe Antonescu sa priceapa ca daca urmeaza sfatul Grivco de a izola tara, va pierde tot capitalul politic de care se mai bucura. Insa a intervenit salvatorul Victor Ponta, care a mai dres busuiocul. Un altfel de Ponta, uluitor schimbat dupa duminica petrecuta la Bruxelles. Mai sigur pe el, dar si mai ponderat.

Iar pasul urmator a fost de-a dreptul genial: boicotul Opozitiei, care a culminat cu absenta din Parlament in ziua validarii noului guvern, pentru a evita orice surprize, cunoscute fiind unele afinitati dintre rivali. Cu exceptia d-lui Victor Ponta, care a tinut mortis sa binecuvanteze si sa legitimeze noul guvern. Din politete!

Nici nu isi terminase trilurile incantatoare pentru urechile pedeliste, ca cei mai multi au inteles in ce capcana frumoasa a cazut Grivco&Antonescu. De altfel afirmatia facuta de d-l Iliescu a lamurit pe deplin atitudinea liderului PSD: "...noi am cedat destule!". Si lumina se facu!

Altfel spus, PSD a pus piciorul in prag si daca vor sa mai apuce cateva scaune rupte prin parlament, co-uselistii trebuie sa joace dupa cum li se canta, pentru ca dl Ungureanu a spus cat se poate de raspicat ca este gata sa colaboreze cu cel din generatia sa, adica doar cu ...Victor Ponta! Nu si cu restul, iar conditia ca pesedistii sa fie alaturi de seful lor, pare sa fie floare la ureche atata timp cat se implica si Ion Iliescu.

Un joc politic frumos, completat cu un discurs demn de a fi prezentat ca material didactic in scolile de diplomatie, dar care va fi cu adevarat valoros cand il vom vedea pus in practica. Suntem in plina campanie electorala (neoficiala) si dupa obiceiul pamantului, fiecare va lupta din rasputeri sa traga spuza pe turta lui, pentru a fi sigur ca macar se alege cu ceva daca e sa nu fie inca un mandat.

Spunea domnul Ponta in deja celebrul discurs, ca: "... viata este insa micro". Si avea dreptate. Suntem atat de mici si de insignifianti, incat nu merita sa fim bagati in seama. Nici macar intr-un an electoral, pentru ca ei se propun si in lipsa de altceva, noi va trebui sa fim ca si pana acum, pentru. Pentru ca asa este sistemul, pentru ca asa este legea.

Sa fie altfel incepand de acum?! Greu de crezut, dar uneori e placut sa fii naiv ...

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Victor Ponta, #discurs plen Parlament, #Mihai Razvan Ungureanu, #Traian Basescu , #stiri Victor Ponta