Cum il traduce Ponta pe Barroso in privinta listei cu cele 11 puncte (Video)

Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 18:14
28573 citiri
Cum il traduce Ponta pe Barroso in privinta listei cu cele 11 puncte (Video)
Foto: Arhiva

Guvernul Romaniei a emis, marti, un comunicat in care "reafirma indeplinirea tuturor punctelor convenite vara trecuta cu presedintele Comisiei Europene", inclusiv problema cu Avocatul Poporului.

Insa, traducerea acestui punct de pe lista lui Barroso s-a facut in asa fel incat sa excluda esenta solicitarii.

Ponta: Cele 11 puncte convenite cu Barroso au fost respectate in totalitate

La punctul 7 de pe lista lui Barroso se solicita: "Appointment of an Ombudsman enjoying cross-party support, through a transparent and objective process of appointment". Conform Oxford Dictionary, "cross-party" implica o cooperare intre principalele formatiuni politice, in sensul colaborarii dintre Putere si Opozitie. Prin urmare, traducerea solicitarii ar fi "numirea unui Ombudsman (Avocat al Poporului) care sa fie agreat si de Putere si de Opozitie", o traducere care a circulat astfel sau in sensuri asemanatoare prin toata presa sau in documentele oficiale.

Insa, cum PDL si UDMR nu au fost de acord cu noua numire in functia de Avocat al Poporului, Guvernul a gasit o traducere mult mai convenabila pentru a raporta si indeplinirea acestui punct de pe lista presedintelui Comisiei Europene.

Iata cum a tradus Guvernul punctul 7 de pe lista lui Barroso si cum explica indeplinirea acestei solicitari:

"Numirea in functia de Avocat al Poporului a unei persoane care se bucura de sprijinul diferitelor partide, in cadrul unui proces transparent si obiectiv, menit sa asigure alegerea unui candidat cu o autoritate, o integritate si o independenta de necontestat. La data de 22 ianuarie 2013, Plenul Parlamentului a numit un nou Avocat al Poporului, o persoana din mediul academic, fara activitate politica anterioara. Decizia a fost adoptata cu o larga majoritate, dupa o procedura in care toate partidele au fost consultate transparent", se afirma in comunicatul de marti al Guvernului.

Marti seara, Victor Ponta a reiterat ca "toate cele 11 puncte, fara niciun fel de exceptie, au fost indeplinite".

"Era angajamentul meu personal fata de presedintele Barroso, le-am indeplinit pe toate. Am satisfactia ca ce m-am angajat personal fata de presedintele Barroso am indeplinit", a subliniat premierul.

Vicepresedinte PDL: Vom sesiza Comisia Europeana

Vicepresedintele PDL Radu F. Alexandru a confirmat pentru Ziare.com ca "nici vorba" ca democrat-liberalii sa fie de acord cu numirea noului Avocat al Poporului.

"PDL a venit cu o alta propunere, nici nu au dorit sa stea de vorba. Ponta sub nicio forma nu poate sa afirme ca a indeplinit cele 11 puncte. Continua sa minta absolut cu nerusinare", a declarat Radu F. Alexandru.

El a precizat ca PDL va sesiza Comisia Europeana in legatura cu "dezinformarile" lui Victor Ponta.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Victor Ponta lista Barroso, #Victor Ponta Avocatul Poporului, #Radu F Alexandru Ponta Avocatul Poporului , #stiri Victor Ponta