Funeriu: Victor Ponta a incalcat pactul pentru "zero alcool la volan" semnat cu Mika Hakinnen

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 12:16
2539 citiri
Funeriu: Victor Ponta a incalcat pactul pentru "zero alcool la volan" semnat cu Mika Hakinnen
Foto: Blog Daniel Funeriu

Daniel Funeriu il acuza pe Victor Ponta ca l-a mintit si pe pilotul finlandez de curse de Formula 1 Mika Hakinnen atunci cand a semnat alaturi de acesta un pact pentru "zero alcool la volan".

"Dr. Victor Viorel a semnat, in iunie, un PACT. Pactul pentru zero alcool la volan. Cu Hakkinen de fata. Cu presa, deci in fata romanilor", scrie pe blogul sau Daniel Funeriu, prezentand si o fotografie de la evenimentul din luna iunie 2013, in care a fost invitat pilotul finlandez.

Cu acel prilej, mai multe personalitati au semnat pe o tabla un apel pentru "Zero alcool la volan". Printre semnaturile de pe tabla se poate observa semnatura premierului Victor Ponta.

Daniel Funeriu arata ca premierul nu-si respecta angajamentele luate fata de cetatenii romani, deoarece noul Cod Rutier permite soferilor sa conduca bauti.

"Dupa ce o firma de casa i-a prezentat un sondaj care arata ca poate castiga puncte in electoratul PSD daca ar lasa oamenii care au baut la volan, dr. Victor Viorel a devenit brusc avocatul 'drink and drive'. Adica avocatul acelor inconstienti care va omoara copiii, mamele si tatii pentru ca sunt lasati la volan dupa ce au baut", scrie consilierul prezidential.

"Asadar dr. Victor Viorel si-a calcat in picioare cuvantul dat in fata lumii intregi si a decis sa-i lase pe sosea pe cei care au baut. Iresponsabilitate vesela? Nu, crima cu premeditare", incheie Daniel Funeriu.

Victor Ponta a declarat, in perioada in care se discuta despre modificarile aduce Codului rutier, ca soferilor le va fi permis sa bea o cantitate minima de alcool, masura care e in acord cu legislatia europeana.

"Am adaptat la regulile europene. O alcoolemie de 0,2 nu inseamna nici macar contraventie, inseamna un om care merge la o nunta si gusta un pahar de vin. Intre 0,2 si 0,5 este contraventie si se suspenda permisul, iar de la 0,5, cum e si in Europa, nu 0,8 ca in Romania, este infractiune. Noul cod isi atinge scopul, asigurand o siguranta mai mare pe drumuri, dar fara sa abuzeze de soferi", a conchis Ponta.

A.V.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ponta Hakinnen pact antialcool, #Ponta Ponta incalcare pactantialcool, #Ponta semnatura pact antialcool , #stiri Victor Ponta