Placinta a preluat Departamentul pentru relatia cu Parlamentul in lipsa lui Ponta

Vineri, 02 Octombrie 2009, ora 13:40
1865 citiri
Placinta a preluat Departamentul pentru relatia cu Parlamentul in lipsa lui Ponta
Foto: Gardianul

Ministrul Tineretului si Sportului, Sorina Placinta, a preluat, vineri, interimatul in fruntea Departamentului pentru Relatia cu Parlamentul, in lipsa fostului ministru Victor Ponta, care se afla la un raliu in Spania.

"Deoarece domnul Victor Ponta nu a fost disponibil sa vina la aceasta predare-primire, eu am sa semnez protocolul de predare-primire, dar mi-as dori foarte mult de la dumneavoastra un raport pe toate activitatile pe care le coordonati", le-a cerut ministrul interimar directorilor din cadrul Departamentului pentru relatia cu Parlamentul, vineri, in ziua preluarii mandatului.

Intalnirea cu directorii a avut loc in biroul fostului ministru Victor Ponta, placuta cu numele lui fiind deja indepartata de pe usa.

In lipsa social-democratului Victor Ponta, care nu se afla in tara, participand la un raliu in Spania, Sorina Placinta a primit mandatul de la secretarul de stat Valentin Iliescu.

Placinta a ales sa se intalneasca din primul moment al preluarii mandatului cu angajatii din minister, carora le-a comunicat ca nu vor fi schimbati din functii.

"Trebuie sa uitam de politic, avem un plan de guvernare, trebuie sa va faceti treaba asa cum v-ati facut-o si pana acum, bine, sau si mai bine. Eu am mare incredere in dumneavoastra si nu va ganditi la schimbari, nu va faceti tot felul de probleme acum in week-end, aveti nevoie de liniste ca sa putem sa ne facem treaba de luni", le-a spus Placinta directorilor din Departamentul pentru relatia cu Parlamentul. De altfel, unii angajati ai ministerului se gaseau in aceste functii inainte de venirea lui Victor Ponta la conducerea Departamentului.

Sorina Placinta a precizat ca il asteapta cu mare deschidere pe Victor Ponta, in cazul in care acesta doreste sa-i impartaseasca din experienta sa in fruntea Departamentului pentru relatia cu Parlamentul, si ca doreste de la social-democrat si un raport de activitate.

Intrebata daca va primi bani in plus pentru preluarea interimatului la Departamentul pentru relatia cu Parlamentul, Placinta a spus ca nu stie. "Cred ca salariul este ultimul lucru la care ma gandesc. Nu stiu", a spus ministrul. Totusi, Sorina Placinta a aratat ca in calitate de agent privat pledeaza pentru economie in aparatul de stat, aratand ca si la Ministerul Tineretului, dupa plecarea secretarului de stat Razvan Bobeanu, nu a mai angajat o alta persoana, pentru a reduce aparatul. Placinta a precizat ca a ales sa-l desemneze pe subsecretarul de stat Costin Neagu sa ia locul lui Bobeanu, lasand vacant postul de subsecretar de stat.

De altfel, cutuma folosita pana acum, si in mandatul fostului premier Calin Popescu Tariceanu, a fost ca ministrii care asigura, pentru anumite perioade de timp interimatele la alte ministere, sa nu fie platiti in plus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Sorina Placinta interimar, #Sorina Placinta relatia Parlamentul, #Sorina Placinta Victor Ponta , #stiri Victor Ponta