Ponta i-a promis lui Biden ca vom avea justitie independenta. Dupa ce i se termina mandatul lui Basescu

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 21:20
3801 citiri
Ponta i-a promis lui Biden ca vom avea justitie independenta. Dupa ce i se termina mandatul lui Basescu
Foto: Ziare.com

Justitia a reprezentat una din temele discutiilor cu vicepresedintele Biden, a declarat Victor Ponta, care a spus ca din 2014 justitia va fi independenta si extrasa din bataliile politice.

"Am discutat despre justitie in intalnirea cu vicepresedintele Biden. Am exprimat un punct de vedere in care cred, si anume: justitia cat mai independenta, cat mai puternica si cat mai extrasa din bataliile politice", a spus Victor Ponta intr-un interviu acordat TVR.

"Justitia a fost folosita in bataliile politice, macar asumata: dom'ne, eu sunt cel care ii protejez pe procurori si eu ii pun sa le faca dosare la oamenii politici. Ceea ce nu se intampla in America. Barack Obama nu iese sa spuna 'eu ii protejez pe procurori ca sa le faca dosar la republicani'. Nu se intampla asa ceva si nici nu s-ar putea intampla. Ideea mea a fost si eu o sustim ca dupa 2014 justitia in Romania nu va fi doar independenta, si puternica, dar nu va mai fi folosita", a declarat premierul Ponta.

Intrebat de ce abia in 2014 va fi justitia independenta, acesta a spus ca acest lucru se va intampla abia dupa terminarea mandatului presedintelui Basescu.

"Pentru ca eu nu cred ca pana la finalul ultimului mandat al presedintelui Basescu domnia sa se va schimba. Timp de 9 ani a folosit justitia in bataliile sale politice, macar ca discurs. El e cel care face dosare, el e cel care pune procurorii, el e cel care suna procurorii de pe telefonul sau direct".

Intrebat de ce nu sunt reprosuri si la adresa presedintelui din partea vicepresedintelui Biden sau al altor oficiali occidentali, Victor Ponta a raspuns sec ca nu a discutat despre presedintele Basescu.

El a adaugat ca "se termina o epoca cu presedintele Basescu".

"Odata cu incetarea mandatului presedintelui Basescu, se incheie o epoca. Viitorul presedinte nu va mai da ordine procurorilor, sunt absolut convins de acest lucru. Atunci justitia nu va mai fi doar independenta si puternica, dar nu va mai fi o arma in batalia politica.

Societatea romaneasca s-a schimbat suficient de mult, s-a modernizat destul de mult ca sa nu mai mai accepte si asta s-a vazut pana la urma si anul trecut cand 90% din romani au votat impotriva presedintelui Baescu. Asta nu inseamna ca 90% din romani sunt impotriva procurorilor sau impotriva justitiei, dimpotriva", a afirmat premierul Romaniei.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ponta discutii Biden america, #ponta discutii justitie Biden , #stiri Victor Ponta