Ponta: Raportul pe justitie, tot mai indepartat de realitatile din Romania

Joi, 12 Februarie 2009, ora 13:57
1658 citiri
Ponta: Raportul pe justitie, tot mai indepartat de realitatile din Romania

Ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Victor Ponta, a apreciat, joi, ca rapoartele Comisiei Europene denota o foarte mare lipsa de contactare la realitate justitiei romanesti si a sustinut ca nu stie de dosare blocate la Parlament.

"Rapoartele Comisiei Europene mi se par de fiecare data din ce in ce mai indepartate de realitatea din Romania. Noi traim in tara in care criminalii sunt pusi liberi, in care procesele dureaza sase-sapte ani, in care o parte din magistrati sunt nemultumiti de conditiile de munca, o tara in care nu se mai fac investitii in infrastructura sistemului justitiei, si odata la sase luni citim despre doua sau trei dosare. Sigur ca si alea sunt importante", a sustinut ministrul social-democrat.

Ponta a spus ca este de acord doar cu concluziile raportului, anume ca starea justitiei in Romania se degradeaza in fiecare an.

"Continutul denota o foarte mare lipsa de contactare la realitatea justitiei romanesti", a spus ministrul.

In privinta criticilor CE la adresa Parlamentului privind blocarea unor dosare ale unor demnitari suspectatide coruptie, Ponta a sustinut ca nu stie care sunt aceste dosare.

"Nu stiu care sunt dosarele blocate in Parlament. Din cate stiu domnul Mitrea si-a dat demisia din Parlament in luna septembrie si suntem in februarie si nu l-a chemat nimeni la DNA, absolut deloc.

Din cate stiu domnul Daniel Morar a avut succese extraordinare in primii trei ani de mandat, adica nu a facut nimic, si este reconfirmat. Probabil ca purtatorul de cuvant al Comisiei va fi fericit", a adaugat el.

"Pentru mine, care traiesc in Romania, justitia nu este nici la Bruxelles, nici la Parlament, ci cea de zi cu zi din judecatroiile si tribunalele din Romania, aceea e o justitie foarte rea, neperformanta si in rapoartele CE nu se mai vorbeste despre ea" a mai spus ministrul Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Germania va fi dată în judecată de Comisia Europeană, pentru că a impus plata unei "taxe de neutralitate"
Germania va fi dată în judecată de Comisia Europeană, pentru că a impus plata unei "taxe de neutralitate"
Comisia Europeană ar urma să dea în judecată Germania pentru că a perceput vecinilor săi o taxă suplimentară pentru cumpărarea de gaze din depozitele sale, considerând că a încălcat...
„Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență
„Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență
Registrul european de transparență pentru activități de lobby are lacune, arată un raport publicat miercuri, 17 aprilie, de Curtea de Conturi Europeană. Mecanismul, care ajută la informarea...
#Raport Justitie, #Comisia Europeana, #Victor Ponta , #stiri Victor Ponta