Cand nenorocita de coabitare nu e ...

Marti, 03 Decembrie 2013, ora 08:47
3487 citiri
Cand nenorocita de coabitare nu e ...

Ai putea crede ca toata batalia asta dintre Victor Ponta si Traian Basescu e pentru "binele tarii". Ok, nu o sa fiu absurd si sa zic ca nu se gandesc SI la binele tarii.

Chiar daca ii poti asigura ca sunt uneori iresponsabili, mai ales in declaratii, fiecare dintre ei se gandeste si sa-i fie bine Romaniei. Doar ca fiecare dintre ei se gandeste in primul rand la ce ne gandim fiecare. La supravietuire. In cazul lor, la supravietuire politica.

Daca va uitati la cei doi (si la Crin Antonescu de altfel, dar el e un actor secundar in confruntarea din ultimele zile), au ajuns la stadiul la care isi baga cutite in coaste doar de teama ca celalalt castiga si il umileste. Au ajuns la punctul la care se saboteaza unul pe altul si saboteaza si Romania. Jocul e unul de suma zero - niciunul nu-l lasa pe celalalt sa castige ceva, din teama ca acel castig va fi o arma cu care adversarul il poate domina. Acolo suntem.

Oare a fost bine sau rau pentru Romania ca Traian Basescu l-a lasat interimar pe Ponta la Transporturi 45 de zile, doar ca sa-i dea o lectie? Rau, va spun eu, Romania avea nevoie de un ministru plin in functie. Si n-a pierdut atat de mult Basescu, a pierdut Romania.

Oare a fost bine sau rau pentru Romania cand Victor Ponta a spus ca Basescu "nu reprezinta pe nimeni la Consiliul Europeana"? Rau, pentru ca a sabotat puterea de negociere si imaginea Romaniei in UE. Si n-a pierdut atat de mult Basescu, a pierdut Romania.

Si astea sunt doar lucrurile care imi vin in minte pe loc, alea "soft", cred ca as avea zeci de exemple daca as cauta mai mult.

Si ma gandesc eu - oare nu era bun pactul ala de coabitare? Ba da. Era al naibii de bun. Pactul ala de coabitare si cele cateva luni bune care au urmat au fost printre cele mai bune chestii care i s-au intamplat Romaniei in ultimul timp. Ca functionare a institutiilor si, mai ales, ca decenta publica.

Daca pactul ala ar fi functionat, poate n-am fi avut atacurile dure, nepotrivite ale lui Basescu, dar mai ales prestatia jenanta, oribila din punct de vedere al decentei publice, a premierului. Puteti sa credeti ce vreti, dar trebuie sa fii orb sa nu vezi ca Ponta a dus stacheta comportamentului public mult mai jos decat Basescu in ultima vreme. Vorbim despre acel premier care ne spunea ca el n-o sa fie ca presedintele, n-o sa vedem la el reactii de genul alora binecunoscute ale lui Basescu.

Am vazut-o o data la televizor pe mama premierului si mi-a parut o femeie decenta, cu bun simt. Vreau sa cred ca, atunci cand era mic, l-a sfatuit sa se poarte cu bun simt cand iese in lume, sa nu-si puna poalele in cap. Adica exact inversul a ce face azi seful Guvernului, cel care ne promisese altfel de politica. Ce vedem la Victor Ponta in ultima luna in ce-l priveste pe Basescu ma dezamageste si ma dezgusta in egala masura. Daca si atacurile de genul "s-a babit" si altele gen "ciocnea cu Voronin" mai sunt bun simt... Sau daca purtatorul ala de cuvant care se crede, probabil, in vreun film cu cocalari agresivi si capriciosi a ramas in functie dupa asemenea declaratii si noi mai suntem tara normala...

Ma gandesc si ca, daca pactul ar fi functionat, n-am fi avut nici comisia aia pur si simplu jenanta pentru o tara democratica si nici respingerea de catre Basescu a memorandumului cu FMI. Pe motive corecte, acciza aia la benzina va fi o lovitura grea. Dar putea s-o anunte mai din timp, nu ca acum, cand e foarte putin timp de negociere.

Cum sa nu-ti fie dor de alea 3 luni de intelegere intre Ponta si Basescu? La ce avem acum...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#Basescu Ponta coabitare, #Basescu Ponta razboi , #Traian Basescu