Editorial: Candidatura pisicului Ponta

Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 21:19
4976 citiri
Editorial: Candidatura pisicului Ponta
Foto: Incont

N-ar fi om politic daca nu ar avea in vedere o candidatura la alegerile prezidentiale.

Nu, nu in 2014, acolo lucrurile sunt clare, a subliniat de vreo doua ori premierul, ca nu cumva sa inteleaga cineva, scos brusc din dulcea toropeala, ca are ganduri ascunse si neortodoxe. Este vorba despre 2019 sau 2024. Sa fie clar!

Dar marturisirea lui Victor Ponta, facuta la B1 nu de amorul artei sau al povestii cu bastonul de maresal, nu e o joaca. "In 2014, categoric nu candidez la presedintie!". Pai ce, s-a pus problema?

Ca am avansat eu zilele astea, numarand prezidentiabilii din zona USL, numele lui Ponta nu are nicio importanta. Premierul putea usor sa spuna ca asemenea speculatii sunt ineptii si gata. Dar a fost serios. Sa fie Crin Antonescu linistit. Hmmm...

Nevasta-mea imi tot spune ca, de cate ori il vede pe presedintele PNL, Ponta ii devine brusc drag, si acum imi dau seama ca nu e chiar dusa cu pluta. Daca este un simptom cu larga raspandire in societatea romaneasca, in sensul bun, nu al unei tulburari functionale care indica prezenta unei boli?

Ca sa intelegem mai bine, sa vedem ce face domnul Ponta zilele astea! Pai, de pilda, se cearta cu Emil Boc, care l-a "jignit" afirmand ca a fost prins "cu mata in sac" in chestiunea birourilor. Cu seful statului, care l-a pus scurt la punct, adica i-a transmis sa pastreze decenta si sa nu mai dea vina pe terte institutii sau persoane pentru neadoptarea deciziei de majorare a taxelor si impozitelor locale, (altfel spus, l-a facut mincinos si nerusinat), premierul nu se cearta.

Pentru cine nu a prins afirmatia lui Ponta, iat-o: "presedintele a procedat absolut constitutional si legal". Cum adica? A vorbit cumva despre tipul ala care, in urma cu doua ceasuri, fusese cauza neadoptarii actului normativ care permitea nemajorarea taxelor si impozitelor? Bingo! Asa-i ca va vine sa cadeti cu scaunul? Pisic? Nu, boboc de rata!

La prima vedere, cumintenia lui Ponta poate fi pusa pe seama pactului de neagresiune semnat cu Traian Basescu, pe seama angajamentului de colaborare institutionala. Dintr-o data matur. La revedere, vara cu nabadai!

Dar daca ar fi exclusiv asta, putea foarte bine sa se limiteze la a spune ca vorbele interpretate drept acuzatii la adresa Presedintiei au fost scoase din context. Nu era obligat sa sublinieze conduita exemplara a sefului statului. De ce a facut-o?

Inclin sa cred ca raspunsul nu se afla in Romania. Ar fi usor sa tragem concluzia ca Victor Ponta sacrifica totul pentru tara, dar asa o fi? Sau e vorba despre impresia buna pe care trebuie sa o faca in exterior, deoarece a priceput ca pentru a deveni barosan, sef de stat, are nevoie sa fie agreat de marile puteri?

Desigur ca nimic nu-l impiedica sa astepte, sa mai creasca. Insa nu cred ca Victor Ponta este genul care are rabdare 7 sau 12 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Victor Ponta candidatura prezidentiale, #Ponta Antonescu Basescu presedintie , #Traian Basescu
Comentarii
Poza executorul
executorul
rank 5
Da Ponta, dar stai la coada, este randul lui Crin!
Poza cristoiu
cristoiu
rank 5