Cum l-a laudat Ponta pe Basescu (Opinii)

Vineri, 01 Iunie 2012, ora 15:19
8615 citiri
Cum l-a laudat Ponta pe Basescu (Opinii)
Foto: gov.ro

Una dintre marile necunoscute ale politicii romanesti este cum decurge relatia dintre Victor Ponta si Traian Basescu.

Unii o considera de interes, deoarece cred in latura conflictuala a sefului statului si se asteapta la explozii, deoarece nici premierul nu are vocatie de maicuta.

Altii se sparg de ras imaginandu-si cum moare Crin Antonescu de nervi la ideea ca intre cei doi ar putea fi o colaborare normala, ca intre doua persoane sanatoase la minte.

Interviul acordat de premier Andreei Cretulescu si lui Adrian Cioroianu a ridicat nitel valul de pe mister. Dupa ce le-a spus ca intre el si Traian Basescu exista o relatie institutionala, iar pentru teme foarte importante, cum ar fi problema ambasadorului Siriei, taxa de clawback sau reniunea, la Bucuresti, a executivilor UE, se consulta telefonic, domnul Ponta a fost invitat sa califice coabitarea la sentiment.

Ei bine, premierul a evitat sa o faca. Pe alte teme nu s-a sfiit sa fie malitios - de pilda, ca suspendarea lui Traian Basescu ar depinde de comportamentul acestuia, ca majoritatea pe care se bazeaza USL nu i-a fost pe plac presedintelui, caci a ironizat-o.

Deci nimic nu l-ar fi impiedicat sa azvarle sageti spre Cotroceni daca ar fi avut sa-i reproseze ceva in materie de colaborare institutionala.

Victor Ponta a tacut, s-a limitat sa afirme ca nu face nicio apreciere. Ceea ce inseamna un singur lucru: Traian Basescu se comporta ca la carte. De ce nu ar face-o?

A devenit evident ca nu are de ce sa invenineze spatiul public, nu are nevoie sa-l manipuleze pentru a arunca ridicolul asupra Guvernului. Membrii acestuia calca in strachini si singuri. Au reusit sa faca, in mai putin de o luna, greseli cat oastea lui Emil Boc intr-un an de criza.

Seful statului n-are decat sa-si infunde picioarele in papuci moi, sa-si ia o pisica pe genunchi si sa se uite la televizor sorbind dintr-o cana cu rom, caci de multisor n-a mai avut parte de o asemenea vacanta.

Nu exista zi fara ca vreun ministru, vreun fost premier sau vreun falit uselist sa nu-si dea cu stangul in dreptul, asa ca perioada de "colaborare institutionala" cu Victor Ponta echivaleaza cu o pauza tehnologica avand valoare de galop de sanatate.

Nu m-as mira ca, pana la toamna, cand Guvernul va organiza alegeri parlamentare, premierul sa ajunga sa-l respecte pe batranul lup de mare. Va face, desigur, o greseala strategica, pentru ca domnul Basescu nu doarme, ci scrie in jurnal.

Dar daca nu va fi destul de atent - are toate sansele, pentru ca nu se afla la volanul carnetelului cu curbe, ci in ditamai functia, unde trebuie sa munceasca, deci oboseala l-ar putea face sa nu vada limpede pericolul - ce va urma se numeste lucru manual. Aproape ca as putea pune pariu ca Basescu il face!

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Ponta relatie Basescu, #Ponta conflict Basescu, #Ponta suspendare Basescu , #Traian Basescu