Fraierii Europei (Opinii)

Joi, 19 Iulie 2012, ora 14:58
7144 citiri
Fraierii Europei (Opinii)

Este adevarat, suntem prinsi in razboiul dintre marile familii politice. Este adevarat, Germania, Franta si Marea Britanie incearca sa-si consolideze pozitiile pe o piata unde bunastarea se traduce prin numarul de suruburi pe care le pot face cu cea mai ieftina forta de munca, spre a le vinde cu preturi de zece ori mai mari decat cele de productie.

Este adevarat, pana acum am instrainat pe bani putini companii-cheie din economie unor corporatii care se mira si astazi cat de ieftin au scapat. Este adevarat, mai avem cate ceva de incredintat, prin urmare deocamdata le umplem de probleme, le scadem pretul, scoatem oameni in strada si asteptam sa vedem cat ne ofera corporatiile peste pretul contabil - vezi Hidroelectrica.

Este adevarat, Angela Merkel are tot interesul sa pastreze la gurile Dunarii un mare prieten popular. Dar cine a spus ca politica e o afacere curata?

Este adevarat, interventiile publice ale lui Traian Basescu in materie de functionare a justitiei au fost uneori lamentabile - cea legata de Puiu Popoviciu, de pilda, si sa nu uitam criticile la adresa unor hotarari judecatoresti. Iar atunci, Comisia Europeana n-a schitat un deget. Sistemul judiciar din Romania mergea la fix.

Chiar daca in presa apareau transcrierile unor interceptari telefonice la doua secunde de la inregistrarea lor. Chiar daca Romania este campioana la CEDO in materie de plangeri si de despagubiri.

Este adevarat ca nici cand se chinuiau partidele romanesti sa-si infinga steguletele in Curtea Constitutionala n-a reactionat Comisia Europeana. Si nici atunci cand Emil Boc a transformat Parlamentul Romaniei in obiect de recuzita.

Este adevarat si ce a spus Tudor Chiuariu, fost ministru de Justitie si mandru semnatar in cartea de onoare a DNA, cum ca raportul MCV "este folosit ca manifest electoral", ca "este un levier cu care unii ne dau peste mana de fiecare data cand la masa Uniunii se iau decizii importante".

Insa tot la fel de adevarat este ca tot ceea ce scrie acolo e real. In Romania, in ultimele doua saptamani, legea a fost modificata in dispretul total al uzantelor unui stat de drept. Ca singurul scop al incalcarilor grosolane ale Constitutiei a fost acela al suspendarii lui Traian Basescu.

Ca un turnator cu acte a reusit, doar din ambitie, sa manipuleze orgoliile unor politicieni doar pentru a-l satisface pe al sau. Ca intreaga lume civilizata a reactionat, iar Romania a devenit din nou leproasa. Ca pe cale de consecinta, leul s-a devalorizat si potentialii investitori vor trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a decide daca nu e prea riscant sa aduci bani in Romania.

Si tot la fel de adevarat este ca romanii care au uitat ce a reprezentat Guvernul Nastase in materie de control asupra resurselor, asupra mass-media, asupra mintii libere si dornice de competitie, construiesc, fara sa vrea, ocazia unui remember.

... sa nu uit: tot la fel de adevarat este ca Victor Ponta a copiat. In lumea civilizata, pentru asta se demisioneaza. In Romania nu. Ce e aia, sa furi o lucrare? Cu mizilicuri din astea veniti?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Uniunea Europeana interese Romania, #Uniunea Europeana democratie civilizatie, #raport justitie Romania coruptie, #Ponta plagiat demisie , #Traian Basescu