Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Pactul de coabitare dintre Victor Ponta si Elena Udrea

Vineri, 23 August 2013, ora 07:48
3009 citiri
Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Pactul de coabitare dintre Victor Ponta si Elena Udrea

Toata lumea vede ca pactul de coabitare dintre Victor Ponta si Traian Basescu nu functioneaza. Dar nici nu se rupe. Cei doi oameni politici sunt pe cont propriu.

Dar, in urma cu doua zile, o investigatie a jurnalistilor de la Rise Project a scos la iveala faptul ca a existat un "pact de coabitare" si intre Victor Ponta si Elena Udrea. In investigatia Rise Project se arata ca avocatul Ponta a lucrat pentru lidera PDL si fostul ei sot, Dorin Cocos, in perioada 2005-2006.

Acesta nu ar fi un pacat prea mare daca...

In urma cu o saptamana, la intoarcerea din celebra vacanta din Miami, premierul n-ar fi aparut la televizor si, pe parcursul unei emisiuni mamut, n-ar fi incercat sa justifice esecurile guvernarii prin atacuri dure la adresa lui Traian Basescu si Elenei Udrea.

De fapt, discursul premierului nu a fost decat o incercare de reabilitare electorala, pregatita de propria echipa de PR, prin care il asocia pe Traian Basescu cu un simbol "negativ" pentru alegatorii PSD, respectiv Elena Udrea.

In disperare de cauza, a rostit sintagma Traian Basescu-Elena Udrea de 12 ori in timpul emisiunii, cifra inaintata de blogul politicienei blonde.

Faptul ca Victor Ponta a fost platit de Elena Udrea pentru serviciile avocatesti facute de actualul prim-ministru nu face decat sa puna inca o lumina orbitoare pe paranoia din politica romaneasca. Adica, pentru actualul prim-ministru, deputata PDL este inamicul public numarul 2, locul unu fiind ocupat de Traian Basescu.

Iar, tu, in perioada in care aceasta lucra la Cotroceni, tu, seful tineretului PSD, fostul sef al Corpului de Control al lui Adrian Nastase, tu, Victor Ponta, luai bani de la inamicul tau politic. La vremea aceea, Elena Udrea era consilier al presedintelui Traian Basescu. Cu alte cuvinte, actualul presedinte PSD era platit de aliatul celui care i-a invins in alegeri.

E interesant faptul ca premierul nu a dorit sa faca niciun comentariu vizavi de aceasta dezvaluire. In opinia mea, descoperirea facuta de Rise Project e o adevarata revelatie despre modul cum se face politica in Romania, dar, si mai mult, arunca o lumina noua asupra modului de actiune a omului politic Victor Ponta.

Desi s-a batut cu pumnii in piept ca e de stanga, desi s-a declarat un admirator al lui Che Guevara, desi a vrut sa para rebel, militant, ecologist, toate nu au fost decat masti si costume pe care le-a imbracat pentru o reprezentatie sau alta in drumul spre putere. Victor Ponta nu crede in nimic in afara propriilor sale ambitii.

Aici apare fractura de comunicare cu oamenii, fractura pe care nu o poate vindeca nicio mie de specialisti in relatii publice. Nu ai cum sa transmiti un mesaj important atata vreme cat nu ai pasiune, atata timp cat nu crezi nici tu in propriile cuvinte.

Pentru ca politica se bazeaza pe simboluri, ii va fi greu actualului prim-ministru sa impace in mintea alegatorului USL imaginea sa de asociat al "dusmanului" Elena Udrea si imaginea de acuzator al acesteia.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#coabitare Victor Ponta Traian Basescu, #Victor Ponta avocat Elena Udrea , #Traian Basescu