Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Halucinantul Victor Ponta

Luni, 02 Iulie 2012, ora 08:03
12303 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Halucinantul Victor Ponta

Halucinante declaratiile lui Victor Ponta la Antena 3, duminica seara. "Acest moment de blocaj nu poate fi solutionat, pana la urma, nici de Parlament, nici de Curtea Constitutionala, ci doar de cei care au cu adevarat dreptul, si anume de cetateni.

Pana la urma sa spuna ei: il vrem pe Traian Basescu sau il vrem pe Victor Ponta cu Crin Antonescu. Problema este daca ne lasa Curtea Constitutionala sa ajugem sa ii intrebam pe cetateni".

"Eu as face o alta propunere pentru presedintele Basescu: daca demisionam amandoi si mergem la oameni, ei pot sa decida", a declarat Victor Ponta.

Adica, Victor Ponta pune semnul de egalitate intre mandatul unui presedinte, ales de 5 milioane de cetateni, ce se intinde pana in 2014 si mandatul unui premier, pus in functie de 270 de parlamentari. Fara limita de timp, azi esti, maine nu esti. Cum s-a vazut de atatea ori.

Pe cine crede ca prosteste? Ca doar oamenii mai si gandesc, pun in balanta logicii ce spune unul sau altul dintre politicienii de prim rang. Alegeri simultane, prezidentiale si parlamentare anticipate nu se mai pot organiza, pentru ca nu mai este timp pentru procedurile necesare. Este clar ca alegerile parlamentare se vor desfasura exclusiv la termen, dupa legea veche. Alta abureala, iesita din gura premierului, care mai este si jurist pe deasupra.

Ponta a adaugat ca l-ar lasa pe Basescu sa candideze din nou la prezidentiale. "Eu l-as lasa si sa candideze. Nu intra in turul doi. O sa il vedeti pe Dan Diaconescu in turul doi. Daca nu castiga Antonescu din primul tur, ceea ce eu cred ca se va intampla", a adaugat seful PSD.

Cum adica l-ar lasa sa candideze, cand constitutional nu mai are acest drept? Sau nu mai da doi bani pe Constitutia Romaniei? Alt derapaj logic care pune sub semnul intrebarii discernamantul lui Victor Ponta.

A treia eroare logica, sa reduci totul la Traian Basescu. "Oamenii m-au votat si m-au sustinut in primul rand pentru ca am avut curaj sa ma bat cu Traian Basescu", a mai spus Ponta.

In primul rand ca nu l-a votat nimeni pe Victor Ponta, nici sa se bata nici sa nu se bata cu cineva. Alegerile locale au avut o cu totul alta miza, decat incearca sa spuna Victor Ponta. Alegerea unor primari buni gospodari, de la toate partidele. Votul politic a avut o pondere mult mai mica, comparativ cu parlamentarele.

Marota asta cu Traian Basescu ii ocupa toata mintea lui Victor Ponta. Este o boala psihica. In ciuda faptului ca prerogativele presedintelui se reduc la respingerea unor legi si la sesizarea CCR.

Mai spune ceva Victor Ponta. Ca populatia nu-l mai vrea pe Traian Basescu. De unde stie asta? Din sondajele platite de Voiculescu? Daca s-ar schimba presedintii la fiecare sondaj comandat si platit, am trai intr-un haos permanent. Insultator este faptul ca Victor Ponta ne ia pe toti de prosti.

Logica lui Victor Ponta e grav afectata, posibil pana la limita anormalului.

In decembrie 2011 spunea ca Parlamentul Romaniei este ilegitim. In iunie 2012 spune ca Parlamentul este cea mai legitima institutie a statului. Fara ca intre timp sa fi avut loc alegeri parlamentare.

Comisia de Etica universitara si de cercetare, schimbata cu oameni din clientela USL este buna, legitima, iar CNATDCU este format din politrucii lui Funeriu. Infiintata pentru a-i desfiinta doctoratul. Adica, politrucii nostri sunt buni, ai lor sunt rai.

Victor Ponta isi permite sa ignore deciziile CCR, pleaca la Bruxelles in ciuda deciziei acesteia, blocand accesul comunicational al presedintelui Basescu la MAE. Pentru ca, pana la urma, tot presedintele Basescu sa fie de vina ca s-a opus plecarii sale la organismele UE.

Marota aceasta, ca pentru tot ce se intampla este de vina presedintele Basescu, inclusiv de plagiatul grosolan, intra in sfera patologicului, orice s-ar spune.

Intrat in gura presei si opiniei publice romanesti si internationale, Victor Ponta calca in strachini rau de tot. Din rau in mai rau. Anulandu-si orice sansa de redresare.

Isi imagineaza ca poate manipula milioane de romani cu povesti si vraji de tot felul. Ca nimeni nu e in stare sa discearna intre fabulatiile pe care le toarna in fiecare zi prin intermediul antenelor lui Voiculescu si adevar.

Din pacate pentru cariera sa, nu poate imbrobodi oficialii europeni si presa straina, care-l executa pentru un plagiat vizibil din avion, si care au un cuvant greu de spus in balanta puterii neuropene si mondiale. Si care au luat act de verdictul pronuntat de o echipa de eminenti oameni de stiinta, inclusiv academicieni, in cazul plagiatului ordinar la care s-a pretat Victor Ponta.

Nu cred ca va mai fi mult timp suportat de oamenii cu capul pe umeri din USL, care vad catastrofa electorala spre care ii indreapta Victor Ponta. Tacerea din ultimele zile a lui Crin Antonescu este relevanta.

Pacat ca lasa in urma sa o asa amintire. Fara sa se gandeasca la familie si la cei apropiati.

Asa se intampla cand puterea ajunge la oameni nepregatiti filosofic sa-i faca fata.

Sectiunea de invitati a Ziare.com gazduieste o serie de editoriale scrise de personalitati ale vietii publice din Romania.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Traian Basescu Victor Ponta, #Ponta Constitutie Romania, #Ponta premier demisie, #suspendare Traian Basescu presedinte , #Traian Basescu