Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Victor Ponta, umilit de liderii europeni din PPE

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 10:48
9333 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Victor Ponta, umilit de liderii europeni din PPE

Declaratiile belicoase ale lui Victor Ponta relative la participarea presedintelui Traian Basescu la Congresul PPE de la Bucuresti au mai multe cauze.

Prima si cea mai importanta este refuzul celor 21 de sefi de stat si de guvern prezenti la Bucuresti de a avea intalniri, de curtoazie cel putin, cu seful guvernului roman, conform informatiilor existente pana la aceasta ora.

Este vorba de importanti lideri europeni, precum: Angela Merkel, presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, comisarii Vivian Reding, Androulla Vassiliou, sefii guvernelor din Germania, Spania, Luxemburg, Polonia, Ungaria, Portugalia, Bulgaria sau Grecia.

Dintre toti doar dl. Jose Manuel Barroso a acceptat o intalnire cu Victor Ponta, intalnire institutionala, legata de relatia dintre Romania si Uniunea Europeana.

Venirea popularilor europeni la Bucuresti, in simetrie cu refuzul socialistilor europeni de a-si tine congresul la Bucuresti este o grea lovitura de imagine pentru Victor Ponta, dublata acum de refuzul demnitarilor europeni de a avea intalniri cu premierul roman.

Cum reactioneaza Victor Ponta?

Ca de obicei, da cu oistea in gard. Presedintele PSD a afirmat luni, la Slatina, ca este bine ca liderii europeni ai PPE vin la Bucuresti, argumentand ca, prin venirea in Romania, liderii PPE vor observa in mod direct faptul ca "presedintele Traian Basescu nu ii mai reprezinta pe romani". Asa de mult nu-i mai reprezinta ca 11 milioane de romani n-au dat curs solicitarii USL de a-l demite pe presedintele Basescu. Nemaipunand la socoteala fraudele in curs de anchetare.

Al doilea avertisment, abia voalat, se refera la incalcarea Constitutiei de catre presedintele Basescu, prin participarea la Congresul PPE.

"Conform Constitutiei Romaniei, presedintele Romaniei, indiferent cum il cheama, nu face politica, nu este membru al vreunui partid politic si nu participa, implicit, la manifestari ale unui partid politic. Domnul presedinte Basescu, ca de obicei, va incalca aceasta regula constitutionala".

Dincolo de faptul ca nu premierul este paznicul respectarii Constitutiei ci Curtea Constitutionala, Victor Ponta emite un avertisment abia voalat pentru o viitoare suspendare a presedintelui Basescu, dupa alegerile generale. Adica circul de asta vara, criticat vehement de oficialii europeni se va repeta la iarna, pe -20 grade, cu turturii la gura romanilor.

O alta tentativa de eclipsare a evenimentului PPE de la Bucuresti o reprezinta lansarea candidatilor USL la alegeri pe National Arena. Un eveniment grandios, de tip nord-coreean, cu zeci de mii de manifestanti, cu majorete si dansuri populare, sa ne amintim de serbarile de 23 August.

Sa vada si oaspetii straini sustinerea (organizata), de care se bucura USL si liderii sai. Exact ca in Coreea de Nord, unde lumea moare de foame dar la export sunt livrate serbari grandioase, cu sute de mii de participanti.

Comportamentul liderului roman, Victor Ponta, se aseamana cu acela al liderului nord-coreean si prin intoleranta la alte centre de putere, cu exceptia celui condus de sine.

Presedintele Romaniei ii sta in gat, ar face orice sa-l supuna, procuratura ii produce alergie, pentru ca nu asculta de ordinele sale, ancheteaza pe cine nu trebuie din USL, CCR la fel.

De altfel, documentul semnat de catre Victor Ponta cu sindicatele afiliate la organizatia dlui Mircea Dogaru, prin care majoritatea institutiilor statului de drept, ANI, CCR, CNSA, DNA, etc., angrenate in lupta anticoruptie si respectarea Constitutiei, trebuie desfiintate (probabil vor fi desfiintate in cazul in care USL va avea o majoritate parlamentara suficienta pentru schimbarea Constitutiei), demonstreaza fara tagada inversunarea premierului Victor Ponta impotriva celor care ii contesta puterea absoluta. Un mic dictator ramas din negura comunismului.

In concluzie, orice se petrece in Romania, fara acordul expres al premierului Victor Ponta este susceptibil de sanctiune, pentru ca "eu sunt prim ministrul acestui guvern" si orice altceva nu mai conteaza. Eu numesc candidatii pe listele PSD, eu reprezint Romania la Bruxelles, eu decid cum se realoca banii bugetului de stat, eu, eu, eu...

Sa vedem cat timp va mai avea bani sa umple burtile poporului. Dupa aceea, potopul.

Victor Ponta n-a auzit de zicerea populara conform careia "cea mai buna dovada de prostie este sa-i crezi prosti pe ceilalti".

Sectiunea de invitati a Ziare.com gazduieste o serie de editoriale scrise de personalitati ale vietii publice din Romania.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Victor Ponta PPE, #Congres PPE Bucuresti, #Victor Ponta lideri europeni , #Traian Basescu