Melescanu explica de ce a plecat Ponta din sedinta CSAT

Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 12:33
3767 citiri
Melescanu explica de ce a plecat Ponta din sedinta CSAT
Foto: Arhiva

Directorul Serviciului de Informatii Externe (SIE), Teodor Melescanu, sustine ca motivul pentru care premierul Victor Ponta a parasit cea mai recenta sedinta a CSAT este, de departe, un conflict cu presedintele Traian Basescu.

Melescanu a precizat, la Pro Tv, ca adevarata cauza a plecarii lui Ponta ar fi, mai degraba, "un schimb de replici contradictorii", subliniind insa ca discutiile din cadrul sedintelor CSAT sunt "foarte libere" si ca trebuie sa aduci foarte multe argumente pentru a-ti sustine pozitia.

"In CSAT discutiile sunt foarte libere. E mult spus conflict in cadrul sedintei CSAT. Nu cred ca e o problema daca discutiile sunt contradictorii. Discutiile trebuie sa fie foarte deschise dar si cu dorinta de a se ajunge la o concluzie. Sedinta CSAT nu s-a blocat in momentul in care Victor Ponta a plecat", a explicat seful SIE.

Intrebat de moderatorii emisiunii de ce nu a intervenit pentru a-l tempera pe Victor Ponta, Melescanu a spus, glumind, ca se afla "prea departe" de premier.

"Nu cred ca e o problema daca discutiile in CSAT sunt in contradictoriu, dimpotriva. E vorba de interese mult prea mari ca sa credem ca numai unul dintre noi, sau o anumita parte dintre noi, are dreptate. Discutiile trebuie sa fie pana la urma discutii foarte deschise, dar si cu dorinta de a ajunge la o concluzie comuna", a completat Melescanu.

Ponta a parasit rapid sedinta CSAT. S-a certat cu Basescu? (Video)

Prim-ministrul Victor Ponta a parasit sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, de de pe 27 septembrie, la doar o jumatate de ora de la inceperea sa.

Ponta a parasit sedinta CSAT si Palatul Cotroceni, dupa ce ar fi existat neintelegeri intre prim-ministru si presedintele Traian Basescu. Discutiile dintre cei doi s-au oprit la primul punct, referitor la refacerea imaginii si credibilitatii Romaniei pe plan international.

Locul lui Ponta in cadrul sedintei a fost luat de vicepremierul Florin Georgescu, ministrul Finantelor. Aceasta a fost prima intalnire oficiala intre prim-ministrul Victor Ponta si presedintele Traian Basescu, de la suspendarea sefului statului, de pe data de 6 iulie.

Ulterior, Ponta a declarat ca a parasit sedinta CSAT deoarece nu a fost informat din timp in legatura cu ordinea de zi si nu a fost de acord cu discutarea unui punct care prevedea infiintarea unui "megaminister de Externe". Administratia prezidentiala a negat insa ca s-ar fi discutat despre infiintarea unui astfel de "megaminister".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Melesacnu Ponta sedinta CSAT, #Ponta plecat sedinta CSAT, #Ponta certat Basescu CSAT , #Traian Basescu