Obsesia propagandei (Opinii)

Joi, 04 Octombrie 2012, ora 00:21
5138 citiri
Obsesia propagandei (Opinii)

Domnul Ponta s-a suparat rau pentru ca presedintele ar vrea sa creeze un megaminister de Extene pe care sa-l puna sub conducerea lui Cristian Diaconescu si care sa aiba ca atributie "comunicarea permanenta in media europeana a evolutiilor Romaniei, pornita de la surse interne, coordonate de catre o noua entitate institutionala din cadrul Administratiei Prezidentiale, denumita Oficiul pentru diplomatie publica".

Adica, mai pe romaneste, Traian Basescu ar pregati o ofensiva propagandistica impotriva USL, prin uzurparea atributiilor Ministerului de Externe.

Ca este sau nu asa, eu inca nu m-am lamurit cat timp dl. Diaconescu neaga vehement o asemenea intentie. Problema cu aceasta noua eventuala structura nu este atat una de legalitate, cat una de utilitate. Problema nu este ca acest megaminister ar lua sau nu mai stiu eu ce atributie a Minsiterului de Externe. Problema este ca el nu poate repara ceea ce e de reparat, adica imaginea Romaniei.

Se pare ca in continuare clasa politica din Romania sau macar o parte a ei este complet rupta de realitate daca isi imagineaza cumva ca imaginea Romaniei depinde de ceea ce comunica, in mod oficial, periodic autortitatile romane sau orice alte surse controlate.

Chiar nu au inteles ca marile cancelarii occidentale, presa straina, Bruxelles-ul isi iau informatiile din surse proprii si sunt de cele mai multe ori cu mult mai bine informati decat si-ar dori oficalii romani ca ei sa fie.

Ce poate face un Oficiu pentru diplomatie publica atunci cand, spre exemplu, Curtea Constitutionala constata ca Parlamentul Romaniei a incalcat vadit statul de drept, asa cum s-a intamplat in cazul numirii consiliului de adminstratie al TVR fara niciun reprezentant al PDL.

"Prin hotararea adoptata, plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului a incalcat in mod vadit dispozitiile art.19 alin.(2) lit.a) teza finala din Legea nr.41/1994, cele 8 locuri alocate grupurilor parlamentare trebuind a fi ocupate de candidatii propusi de acestea, potrivit configuratiei politice si ponderii lor in Parlament. Ca urmare, Curtea retine ca incalcarea legii are drept consecinta imediata nesocotirea art.1 alin.(5) din Constitutie, care prevede ca respectarea legilor este obligatorie. Incalcarea acestei obligatii constitutionale atrage implicit afectarea principiului statului de drept, consacrat prin art.1 alin.(3) din Constitutie", se arata in motivarea deciziei CCR.

Are dl. Ponta senzatia ca un oficiu neprietenos coordonat de Traian Basescu poate face mai grava decat este acest verdict? Nu poate, pentru ca este de maxima gravitate. Iar Titus Corlatean in deplinatatea atributiilor sale nu poate indulci aceasta monstruozitate care nu face decat sa confirme toate acuzatiile la adresa puterii de la Bucuresti formulate in aceasta vara.

Teama lui Victor Ponta este ca Traian Basescu este sa nu creeze un minister al propagandei pe care sa-l foloseasca samavolnic impotriva USL. Are cel putin doua motive sa stea linistit. In primul rand, nu exista propaganada care sa faca mai mult rau USL decat propriile actiuni in toata splendoarea lor. Daca reprezentantii Puterii se vor replia in limitele statului de drept si vor avea revelatia suprematiei legii, nicio propaganda rau voitoare nu le va putea face rau.

Asta pentru ca, si asa ajungem la al doilea motiv, liderii si jurnalistii occidentali nu sunt niste idioti manipulabili care sa inghita nemestecat tot ce le-ar livra pasamite ministerul propagandei de la Cotroceni. Dl. Ponta a mai cazut o data in aceasta teribila eroare in vara si a platit-o scump. Ar fi trebuit sa se vindece de ea.

Sper ca povestea aceasta este doar efectul fobiilor lui Victor Ponta, pentru ca nu imi imaginez ca un dimplomat inteligent si proceput precum Cristian Diaconescu poate fi si el tributar obsesiilor propagandistice neocomuniste. Ar fi o mare deamagire.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#minister imagine Romania Cristian Diaconescu, #Ponta USL propaganda Basescu, #Uniunea Europeana Basescu Ponta , #Traian Basescu